Luxemburgissa kaksijakoinen tunnelma Ukrainan apupaketista

Luxemburgissa kaksijakoinen tunnelma Ukrainan apupaketista 2:55
Katso video! Luxemburgissa kaksijakoinen tunnelma Ukrainan apupaketista

EU:n ulko- ja puolustusministerit kokoustavat Luxemburgissa.

EU-maiden ulko- ja puolustusministerit pyrkivät tänään yhteisessä kokouksessaan myöntämään lisää aseapua Ukrainalle. Uusia lupauksia ei kuitenkaan saatu. 

Ukraina on viime viikkoina pyytänyt erityisesti Patriot-ilmatorjuntajärjestelmiä, jotta se voisi suojautua Venäjän jatkuvilta ilmahyökkäyksiltä. Toistaiseksi niitä on luvannut vain Saksa, joka aikoo lähettää yhden järjestelmän.

Ulkoministeri Elina Valtosen mukaan tilanne Ukrainassa on erittäin haastava.

– Ongelma on juuri se, että Venäjä ei vahingossa osu siviili-infrastruktuuriin, vaan ottaa sen säännönmukaisesti maalikseen ja merkittävä osa Ukrainan sähköntuotannon kapasiteetista on alhaalla, Valtonen toteaa.

Paikalla Luxemburgissa oli MTV:n Eurooppa-kirjeenvaihtaja Janne Puumalainen, jonka mukaan kokouksen tunnelma oli kaksijakoinen.

– Toisaalta ministerit tänään olivat iloisia ja helpottuneita sitä, että Yhdysvalloissa iso apupaketti viimein liikkuu kongressissa. Ministeri Elina Valtonen sanoi uskovansa sen kannustavan myös Euroopan maita antamaan uutta tukea, Puumalainen kuvaili.

– Toisaalta Valtonen myös sanoi, että optimismi oli hyvin vähissä, kun Ukrainan ulko- ja puolustusministereiltä kuultiin kokouksessa tilannekuvaa.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat