Mainos

Luupiikki piinaa presidentti Halosta

Tyypillinen urheilijavamma, luupiikki, piinaa nyt myös presidentti Tarja Halosta. Halonen kertoo vaivastaan itse tuoreen Palkkatyöläinen-lehden haastattelussa.

Lehti kysyi Haloselta, käveleekö vai autoileeko hän mieluummin.

– Nyt mieluummin autolla, kun on ollut urheiluvamma, luupiikki jalassa. Yleensä kävellen, vaikka se ei minun kohdallani merkitse energian säästöä, koska poliisi ajaa vähän matkan päässä autolla, Halonen vastasi.

Jos Halonen saisi vuorokauteensa yhden ylimääräisen tunnin, hän käyttäisi sen itsensä hoitamiseen.

- Käyttäisin sen itsekkäästi henkilökohtaiseen hyvinvointiin, urheiluun, lepäämiseen, perheen kanssa olemiseen tai vaikkapa maalaamiseen. Joskus – pelkään pahoin – se saattaisi mennä töihinkin, Halonen kertoi lehdelle.

Halonen on 64-vuotias. Viime maaliskuussa julkistetun lääkärintodistuksen mukaan presidentillä ei todettu sellaisia oireita tai sairauksia, jotka vaikuttaisivat hänen kykyynsä toimia tehtävässään.

Duodecimin Terveyskirjaston mukaan valtaosassa jalkaterän kivuista syy on jalkaterän asennossa ja toiminnassa, sillä esimerkiksi ikääntyminen muuttaa jalan normaalia holvirakennetta. Lisäksi huonot jalkineet, esimerkiksi naisten korkokengät, altistavat jalan virheasennolle. Vähitellen rasitus voi johtaa pysyvämpiin muutoksiin, esimerkiksi vaivaisenluuhun tai kantaluun alapuoliseen kipuun. Röntgenkuvassa nähdään tällöin usein "luupiikki", joka ei kuitenkaan ole vaivan syy, vaan seuraus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.