Luotiliivein suojautunut mies pakeni poliisia Vantaalla – punaisia päin kaahanneen autosta löytyi useita aseita

Laittomia aseita käsiteltiin Rikospaikka-ohjelmassa.

Poliisi jahtasi Vantaan Koivukylässä eilisiltana autoa, jonka lastiksi paljastui useita, onneksi toimintakunnottomia aseita.

Poliisin kiinnostus heräsi, kun Vantaan Malminiityntiellä ajoi auto, jonka takaikkunalla oli pahvista itse tehty rekisterikilpi. Poliisi päätti pysäyttää auton, joka kuitenkin lähti poliisin havaittuaan karkuun.

Tehtävälle liittyi useita poliisipartioita, jotka jahtasivat muuta liikennettä vaarallisesti ohittavaa, huomattavaa ylinopeutta taajamassa ajavaa ja punaisia päin kaahaavaa kuljettajaa. Pakenija kuitenkin luovutti lyhyen takaa-ajon jälkeen pysäyttäen auton Lahden moottoritien ramppiin Koivukylänväylän kohdalle.

Autosta löytyi aseita

Autoa kuljettaneen vuonna 1984 syntyneen miehen lisäksi autossa oli kaksi matkustajaa. Kuljettaja oli sonnustautunut luotiliiveihin, ja hänen hallustaan löytyi useita aseita. Alustavan tarkastelun perusteella aseet eivät olleet kuitenkaan toimintakuntoisia.

Poliisi kertoo STT:lle, että löydetyt aseet olivat pistooleita, ja niitä oli yhteensä seitsemän. Lisäksi autossa oli jokin pitkä pistin.

Mies kertoi poliisille lähteneensä karkuun, koska toinen matkustaja oli luullut olevansa etsintäkuulutettu. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, joten asiaa tutkitaan ampuma-aserikoksen ja törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Juttua päivitetty 6.1. kello 16.33: Aseet tarkentuivat pistooleiksi.

Lue myös:

    Uusimmat