Mainos

Luomumatkailu suosittua

Luomumatkailun suosio jatkaa kasvuaan. Muutama vuosi sitten maassamme oli vain jokunen toimiva luomumatkailuyritys, mutta nyt luomutiloja ja muita ekologisia matkailukohteita on jo 42.

Tänään ilmestynyt Suomen ensimmäinen Vihreä lomaopas kertoo uudenlaisesta tavasta nauttia luomumatkailusta.

Lomaopas kertoo mm. Labbyn tilasta itäisellä Uudellamaalla. Majatalossa on parisenkymmentä petipaikkaa, itseviljeltyä luomuruokaa ja vihreä ympäristö. Ja tietenkin lehmiä, lampaita, hevosia ja sonni. Tilalla voi opiskella kursseilla tai työtä tehden.

- Tänne ei tehdä ikäänkuin sellaista puuhamaa-tyyppistä toimintaa, vaan tämä on toimiva tila ja sitten tänne voi järjestetysti tulla tutustumaan pienryhmissä. Luontomatkailuun kuuluu tämän tyyppinen toiminta ja ryhmät on yleensä pieniä, kertoo biologinen viljelijä Juha Närhi Labbyn luomutilalta.

Luomumatkailun suosio kulkee käsi kädessä maatilamatkailun kanssa.

- Jos verrataan tavalliseen maatilamatkailuun, jolla menee todella hyvin Suomessa, 40 prosentin kasvuvauhti vuosittain on tosi upea luku verrattuna siis muuhun luontopohjaiseen matkailuun, joka on 8 prosentin kasvussa. Voisi sanoa, että maaseutumatkailulla menee hyvin. Se voi osoittaa sen, että myös luomumatkailu tämmöisenä yhtenä maaseutumatkailun alateemana tulee menestymään varmasti, uskoo maaseutumatkailun teemaryhmän pääsihteeri Mirja Nylander.

Luomumatkailuhankkeen yhteistyökumppani on eurooppalainen ECEAT-verkosto, jonka piirissä on yli 1500 luomutilaa ja muuta ekologista matkailukohdetta 23 Euroopan maassa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.