Luomua Elitessä

Luomuviikot on huomioitu myös helsinkiläisessä Ravintola Elitessä. Ravintolan luomuhenkinen keittiömestari Heikki Kunnari on laatinut luomumenun, jossa ruokien pääraaka-aineet ovat luomua. 39 euron hintainen luomumenu tarjolla Elitessä 30.9.-13.10.2002.

Luomumenun alkuruoka syntyy luomu-kasvatetusta kotimaisesta kanasta, luomuvoista ja -yrteistä sekä luomualueilta poimituista kaarnikoista. Juusto on Lumolan kevyesti savustettu luomujuusto.

Välisorbetti valmistetaan luomusitruunoista, -sokerista ja -kananmunista. Pääruoassa on nimensä mukaisesti luomuhärkää, Ahlbergin tilan luomuyrttejä sekä luomuvoita ja -kermaa. Jälkiruoan kanelinen brulee on valmistettu luomukermasta, -munista ja -sokerista. Vanilja ja kaneli ovat tavanomaisia - jälkiruoka itse lähes taianomaista. Juolukka on myöskin Lapin luomualueilta poimittua kertoo Kunnari.

Menu:

Rillette luomukanasta, koipiconfit ja maustevihannessalaattia sekä savujuustoa *** Sitruunasorbetti *** Timjamin kera paistettua luomuhärkää, luomuvehnää ja pippurikastiketta *** Crema Barcelona, juolukkahilloa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja