Mainos

Lumi sekoitti liikenteen Ruotsissa

Eilen satoja bussivuoroja jouduttiin perumaan, ja sekä metro- että lähijunaliikenne myöhästelivät pahoin. Lisäksi tuhannet ihmiset juuttuivat tuntikausiksi E4-moottoritielle.

Takkuilu Ruotsin joukkoliikenteessä on jatkunut yhä tänään. Runsas lumentulo lamautti Tukholman jo edellisenä yönä. Liikenne puuroutui pahemman kerran, ja autot juuttuivat kilometrin pituisiin jonoihin.

- Tilanne on nyt hieman parempi, mutta vieläkään se ei ole hyvä. Paikallisjunat myöhästelevät, ja bussipuolella on paljon ongelmia. Emme pääse ajamaan vuoroja, kun ihmiset ovat jättäneet autonsa kaduille liukkauden vuoksi, kertoi Tukholman liikennelaitoksen edustaja.

Metro- ja kaukojunaliikenne sen sijaan kulkivat jo lähes normaalisti.

Eilen satoja bussivuoroja jouduttiin perumaan, ja sekä metro- että lähijunaliikenne myöhästelivät pahoin. Liikenne mm. E4-moottoritiellä katkesi täysin, ja tuhannet ihmiset juuttuivat tuntikausiksi jonoihin.

- Tämä on yhtä helvettiä. Kaikki isot uloskäynnit seisovat. Ne ovat kuin parkkipaikkoja, kuvasi tilannetta poliisin edustaja.

Myös Tielaitos kärsi pyrystä.

- Emme pysty auraamaan, suolaamaan tai hiekoittamaan. Meidänkin kalustomme on juuttunut lumeen.

Sää vaikeutti tänään liikennettä myös muualla Ruotsissa. Aamulla linja-auto ajoi tieltä Enköpingin ja Bålstan välisellä tieosuudella. Onnettomuudessa loukkaantui ainakin neljä ihmistä. Uppsalan poliisin edustajan mukaan bussinkuljettaja oli jarruttanut rajusti juuri ennen onnettomuutta sokaistuttuaan auringosta. Bussi oli matkalla Västeråsista Tukholmaan.

Iltapäivällä Ruotsin ja Tanskan välinen Juutinrauman silta suljettiin autoliikenteeltä, kun sillan rakenteista alkoi putoilla jäätä tielle. Sillan alemmalla tasolla kulkeva raitioliikenne jatkui normaalisti.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.