"Lukuisat yksiköt tekevät tappiota" – Pihlajalinnan vähentää 180 henkeä, näin toimitusjohtaja perustelee irtisanomisia MTV Uutisille

12:59
Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa, että irtisanomisten taustalla on päällekkäisten toimintojen karsiminen.

Terveysyhtiö Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo, että moni Pihlajalinnan yksiköistä tekee tappiota. Tappion taustalla on viime vuosien kova kasvuvauhti.

Pihlajalinna tiedotti torstaiaamuna, että sen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden seurauksena työt päättyvät 180 ihmiseltä. Valtaosa vähennyksistä tapahtuu irtisanomisilla. 

Toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että yhtiö on kasvanut viime vuosina pitkälti yritysjärjestelyillä ja liikkeen luovutusten kautta. Hänen mukaansa tämäntyylisessä kasvussa yrityksen palveluverkko ei ole muodostunut täysin tarkoituksenmukaiseksi.

– Syntyy päällekkäisiä toimintoja ja tavallaan ylimääräisiä kustannuksia.

Aaltosen mukaan yhtiö on nyt käynyt läpi eri yksiköiden toimintaa. Se selvitti, miten asiakasvirrat kohdentuvat eri yksiköihin ja havaitsi suuria eroja yksiköiden kannattavuudessa.

– On lukuisa määrä yksiköitä, joissa ollaan jo käyttökatetasolla negatiivisissa tulosluvuissa, Aaltonen sanoo MTV uutiset Livessä. 

Käyttökate tarkoittaa rahamäärää, joka liikevaihdosta jää, kun siitä vähennetään muuttuvat ja kiinteät kustannukset.

Johtoa, päälliköitä ja mahdollisesti myös hoitajia irtisanotaan

Aaltosen mukaan irtisanomiset painottuvat johto- ja päällikkötehtäviin sekä tukitoimintoihin. 

Toimitusjohtaja kuitenkin sanoo, että irtisanomiset kohdentuvat myös hoitohenkilökuntaan, jos yhtiö yhdistää palveluita tuottavia toimipisteitä.

Yhtiö kertoi aiemmin tiedotteessaan, että se yhdistää toimipisteitään ja karsii päällekkäisiä toimintojaan. Aaltosen mukaan yhtiö ei aio kokonaan luopua mistään toiminnoistaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja