Lukon CHL-vastustajan maalilla huippuvireinen liettualainen miesmalli

Djurgården ja Lukko kohtaavat ensi tiistaina Tukholmassa CHL:n neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa.

Lukko on pelannut Suomessa vakuuttavan alkukauden. Djurgården taas on syksyn perusteella osoittanut kuuluvansa vähintäänkin SHL:n keskikastiin.

Raumalla ollaan varmasti tyytyväisiä jatkuvasti kehittyvän Ryan Zapolskin vahvoihin otteisiin joukkueen maalilla. Lukon CHL-vastustajalla taas on alkukauden perusteella kaksikin hyvää vaihtoehtoa tolppien väliin.

36-vuotias Mikael Tellqvist on suomalaisillekin tuttu nimi NHL-jäiltä ja MM-kiekosta. Alkukaudesta Djurgårdenissa on saanut myös hyvin vastuuta hieman tuntemattomampi kaveri, Liettuan maajoukkuemaalivahti Mantas Armalis.

Armalis on ollut muun muassa torjuntaprosentilla mitattuna SHL:n alkukauden yksi parhaista maalivahdeista.

Toista kauttaan Djurgårdenissa pelaavan Armalisin vanhemmat muuttivat Ruotsiin Mantasin ollessa pieni vauva. Djurgården-veskari on kuitenkin päättänyt edustaa synnyinmaatansa Liettuaa maajoukkuetasolla. 194-senttinen Armalis onkin noussut viime vuosina MM-tasolla 1. divisioonassa pelaavan maan ykkösmaalivahdiksi.

- Ruotsissa tunnen olevani liettualainen, mutta Liettuassa olessani tunnen olevani ruotsalainen. Olen kuitenkin ylpeä juuristani, ja vanhempani ovat ylpeitä, kun edustan heidän kotimaataan, kertoi Armalis kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n verkkosivuilla vuosi sitten keväällä.

23-vuotias liettualainen on kerännyt huomiota myös jääkiekkokaukalojen ulkopuolella, sillä Armalis on kiekkojen torjumisen ohella työskennellyt mallina. Kyse ei ole ollut mistään ajoittaisista poseeraamisista paikallisten sikajuhlien lavoilla, vaan Versacen listoilla oleva mies on esiintynyt esimerkiksi maineikkailla Milanon muotiviikoilla.

Djurgårdenin ja Lukon välinen ottelu alkaa tiistaina kello 21:00 Suomen aikaa. Toinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin Raumalla.

Kaksikosta etenee puolivälieriin se joukkue, kumpi on tehnyt enemmän maaleja kahdessa osaottelussa yhteensä.

Mikäli joukkueet ovat kahden osaottelun jälkeen tasatilanteessa, seuraa 10 minuutin jatkoaika. Käytössä ei siis ole jalkapallosta tuttua vierasmaalisääntöä. Jos jatkoaikakaan ei tuo ratkaisua, mennään voittomaalikilpailuun.

Djurgårdenin ja Lukon välisen ottelun, kuten kaikki muutkin suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut, näet MTV Katsomosta. Lisäksi MTV Totalilta tiistaina ottelut Blues-HV 71 ja Tappara-Luulaja. 

Lue myös:

    Uusimmat