Lukon CHL-vastustajalla Ruotsin liigan parhaat fanit – ”Uskomattoman tärkeitä”

Djurgården ja Lukko kohtaavat Tukholmassa CHL:n neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa.

Molemmat perinteikkäät seurat ovat tunnettuja intohimoisista kannattajistaan. Lukko-fanien muodostama ”Raumam Boja” on noussut viime vuosina kotimaisen kannattajakulttuurin eliittiin.

Tukholmalaisseuran fanit taas ovat jo pitkään herättäneet kunnioitusta naapurimaassa. ”Järnkaminerna” -faniryhmä tunnustaa seuran värejä yli lajirajojen, mutta ennen kaikkea jalkapallossa ja jääkiekossa.

Peräti 16 Ruotsin mestaruutta historian saatossa voittanut Djurgården ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana saavuttanut merkittävää menestystä Ruotsissa. Se on joutunut jopa hakemaan vauhtia toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Allsvenskanista.

Vaihtelevasta menestyksestä huolimatta fanit eivät ole seuraa jättäneet. SVT:n (Ruotsin yleisradioyhtiö) tekemässä kyselyssä 48 prosenttia vastanneista SHL-pelaajista piti Djurgårdenin faneja sarjan parhaimpina.

- Fanit ovat meille uskomattoman tärkeitä. Vastustajien on vaikea tulla Hovetiin (seuran kotihalli). He joutuvat kohtaamaan sekä kovan joukkueen että tuon yleisön. Se vaikeuttaa tuomarienkin työskentelyä, mutta meidän kannalta yleisö on erinomainen asia, kommentoi Djurgårdenin veteraaniveskari Mikael Tellqvist SVT:lle.

On hyvin mahdollista, että fanit saavat lähitulevaisuudessa maistaa myös menestystä pitkän tauon jälkeen, sillä hyvin kauden aloittaneen Djurgårdenin riveissä on esiintynyt edukseen muun muassa seuraan pitkän tauon jälkeen palannut entinen KHL-tähti Patrick Thoresen. Norjalainen on yksi sarjan - ja CHL:nkin - parhaimmista pelaajista.

Leksandista täksi kaudeksi Tukholmaan siirtynyt Leijona-keskushyökkääjä Tomi Sallinen taas on alkukauden perusteella nostanut pelinsä uudelle tasolle.

Djurgårdenin ja Lukon välinen ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa. Toinen osaottelu pelataan viikkoa myöhemmin Raumalla.

Kaksikosta etenee puolivälieriin se joukkue, kumpi on tehnyt enemmän maaleja kahdessa osaottelussa yhteensä.

Mikäli joukkueet ovat kahden osaottelun jälkeen tasatilanteessa, seuraa 10 minuutin jatkoaika. Käytössä ei siis ole jalkapallosta tuttua vierasmaalisääntöä. Jos jatkoaikakaan ei tuo ratkaisua, mennään voittomaalikilpailuun.

Djurgårdenin ja Lukon välisen ottelun, kuten kaikki muutkin suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut, näet MTV Katsomosta. Lisäksi MTV Totalilta tiistaina ottelut Blues-HV 71 ja Tappara-Luulaja. 

Lue myös:

    Uusimmat