Lukijoilta kylmää kyytiä: Isännöintiyhtiölle näin surkeat arvosanat

Jokakoti pyysi lukijoitaan antamaan arvosanan tämänhetkiselle isännöisijäyhtiölleen. Tulokset riitelivät pahasti vuoden 2010 tutkimusten tulosten kanssa.

Promenade Research Oy toteutti kyselyn, jossa taloyhtiön hallituksissa istuvat saivat arvostella asuintalonsa isännöintiä hoitavan yhtiön. Koko Suomen tasolla kyselyn keskiarvoksi saatiin 1–5 asteikolla peräti 3,58.

Jokakodin kyselyssä sen sijaan käytiin kiivas kamppailu huonoimmista arvosanoista, ja lukijoista valtaosa antoi yhtiölleen arvosanaksi sen kaikista huonoimman. 33,1 prosenttia vastanneista antoikin yhtiölleen arvosanaksi numeron 1. Monilla oli kokemusta isännöitsijöiden töykeästä palvelumoraalista.

– Ei mitään ilmoitusta etukäteen, kun asuntoon tullaan jostakin syystä yleisavaimilla. Kerran olin pikkuhousuisillani nukkumassa kun asuntoon tultiin yhtäkkiä yleisavaimilla! Taloyhtiöni vesimaksu perustuu isännöitsijän tekemään ehdotukseen. Tiedustelin isännöitsijältä puhelimitse millä perusteella taloyhtiön vesimaksu on neljä kertaa kalliimpi kuin mitä vesi maksaa muualla samassa kaupungissa. Vastaus oli, että eipä kuulu sulle, Ninni kertoo.
– Kun isännöitsijälle soittaa, hän voi lyödä luurin korvaan, ihan riippuen siitä kiinnostaako asiani häntä vai ei. Kauhea mies!, sanoo puolestaan Kata65
– Meidän taloyhtiön isännöitsijä rakastaa valtaa, kuvittelee olevansa suurikin herra. Hommaa ryyppykavereillekin töitä, nimimerkki ego paljastaa.

Kyselyn toiseksi huonoin arvosana, numero kaksi sijoittui äänestyksessä toiselle sijalle keräten 28,5 prosentin äänisaaliin.

"Hallitus torppaa joka jutun"

Lukijat äänestivät kolmannelle sijalle arvosanan 3. Arvosanojen 3–5 välillä oli vain muutaman prosenttiyksikön ero, ja numeron 5 antoi isännöintiyhtiölleen 12,1 prosenttia.

– Täytyy muistaa, että meidän yhtiö ei ole ainoa mitä isännöivät. Siksi joskus turhautuu kun asiat eivät etene mielestäni riittävän nopeasti. Siksi nelonen, mikä on hyvä arvo, kyläluuta kommentoi diplomaattisesti.
– Hoitaa sovitut asiat eikä muuta, perustelee arvosanan kolme antanut BG.
– Erittäin pieni vastike, ei vesimaksua ja silti kaikki remontit tehty ja suuri piha kukoistaa, parhaimman arvosanan antanut SP sanoo.
– Isännöitsijä kyllä korjaisi ja kunnostaisi, mutta hallitus se torppaa joka jutun. Hallitus ja yhtiökokous on suurin päätäntävaltainen elin, isännöitsijä vain välikappale, joten turha heitä mollata ainakaan kaikesta, puolustaa taas xxx.

Äänestyksen viimeiselle sijalle tuli arvosana 4, jolle antoi äänensä 11,8 prosenttia lukijoista. Osa kommentoijista kertoi pitkiäkin tarinoita isännöitsijäyhtiöiden toiminnasta, ja voit käydä lukemassa kaikki kommentit tästä linkistä.

Teksti: Paula Koski
Kuvat: Colourbox

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja