Lukijat tiukkana: Naisten pieni palkka ei ole miesten vika

Helmen päivän kysymyksenä udeltiin, tienaako nainen todella miestä vähemmän. Valtaosa vastaajista oli sitä mieltä, että naisten ja miesten tuloerot ovat selvät – alasta riippuen.

Tilastokeskuksen vuonna 2009 julkaisemiin tietoihin perustuvassa palkkavertailussa kävi ilmi, että naiset tienaavat miehiä vähemmän ammatissa kuin ammatissa. Kysyimme nyt mielipidettä Helmen lukijoilta, tienaako nainen todella miestä vähemmän.

Helmen päivän kysymykseen tuli yhteensä 513 vastausta. Valtaosa vastanneista, 44 prosenttia, oli sitä mieltä, että naiset tienaavat henkilöstä ja alasta riippuen vähemmän kuin miehet. Reilu kolmannes vastaajista, noin 35 prosenttia, piti palkkaeroja täysin selvinä.

"Suomi on tasa-arvon mallimaa"

Toimeentuloonsa tyytyväisiäkin naisia löytyi: 21 prosenttia vastanneista ilmoitti, että ainakaan he eivät tienaa miehiä vähemmän.

”Työmäärään suhteutettuna naiset tienaavat saman verran kuin kollegansa. Se ei ole miesten syy, jos nainen ei kehtaa pyytää kunnon palkkaa, eikä ole miesten tehtävä ajaa naisten omia palkka-asioita. Naisten on ihan itse pidettävä huoli palkastaan.” Työnsä osaava näpäytti naisia palkka-asioissa.

”Ei missään tapauksessa pidä paikkaansa. Yksittäistapauksia voi olla olemassa, mutta ne koskevat yhtä hyvin miespuolista työntekijää kuin naispuolistakin. Ja muistakaa hyvät ihmiset se, ettei tällaisia asioita millään mielipidekyselyllä oteta selville, vaan siihen on tilastotiedot olemassa ja ne ovat osoittaneet jo 10 vuotta sitten sen, ettei naisen palkkatasossa ole mitään eroa miehen vastaavaan.” ärähtää faktoja kehiin.

”Suomi on tasa-arvon mallimaa niin hyvässä kuin pahassakin ja suomalaisen naisen palkkaeuro on 1 euro, aivan kuten miehenkin.” sama nimimerkki jatkaa.

"Minä olen korkeasti koulutettu, mies on duunari"

Perheessä paremman tilipussin haltija voi olla myös nainen, muistuttaa eräs vastanneista.

”Minä olen korkeasti koulutettu, mies duunari. Minun kuuluukin tienata enemmän, koska kassanhoitajaksi jäädessäni olisin 10 000 € opintolainaa rikkaampi ja olisin ehtinyt tehdä 8 vuotta pidempään kokopäiväisesti töitä, sekä olisimme saaneet enemmän Kelan tukia kuin saimme silloin, kun olin opiskelija ja mies kävi töissä...” Sanderz kirjoitti.

MTV3/Helmi

Osittaislähde: Tilastokeskus

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja