Mainos

Lukijat: Hirvikärpänen venäläisten salajuoni!

Koti-osion juttu hirvikärpäsistä innoitti lukijoita kertomaan takuuvarmoja keinoja inhottavien ötököiden välttelyyn. Kokosimme palautteesta parhaat palat, joiden avulla säikäytät kärpäset varmasti tiehensä.

Viime viikolla Jyväskylän yliopiston professori Hannu Ylönen kertoi MTV3.fin sivuilla, ettei hirvikärpäsistä voi päästä eroon.

Huippusuosittu juttu kirvoitti lukijoiden keskuudessa palautemyrskyn, kun kokeneet eräkävijät paljastivat parhaat niksinsä, joiden avulla hyönteisiä voi torjua.

"Ota kunnon humala"

– Hyvä konsti on sipuliviina, nimenomaan valkosipuliviina. Liuotat valkosipulia koskenkorvaan ja juot sitä edellispäivänä. Eipä ole hirvikärpäset riesana sieniretkellä. Puet vielä keltaisen huomioliivin päällesi niin a' vot, nimimerkki Ukki kertoo.

Alkoholiin ja valkosipuliin luottaa myös nimimerkki Alabama.

– Syö ennen metsään lähtöä edellisiltana runsaasti valkosipulia ja jos oikein fiksu haluaa olla, niin ottaa kunnon humalan vielä varmistukseksi. Silloin ei hirvet, sen enempää kuin kärpäsetkään, haittaa yhtään mitään. Se onko siellä metsässä sitten humalassa kivaa onkin toinen juttu, nimimerkki

Katalien hirvikärpästen alkuperäkin löytyi palautteen joukosta.

– Hirvikärpänen ei ole Luojan luoma elukka, koska Luoja ei ole tehnyt mitään noin inhottavaa ihmisten riesaksi. Olenkin varma että hirvikärpänen on suunniteltu venäläisten laboratoriossa, ja he ovat ampuneet sen tykillä suomalaisten riesaksi, kun eivät muuten pystyneet maata valloittamaan, nimimerkki Hirvikärpäsen synty toteaa.

Värikästä tai vitivalkoista

Riista- ja Kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan kannattaa suosia vaaleita värejä pukeutumisessa, mutta lukijoiden mielestä niksi ei toimi. Sen sijaan neuvottiin pukeutumaan kirkkaisiin vaatteisiin.

– Olen yli viisikymppinen ja laukannut sienien perässä koko ikäni. Minulla on yli 20-vuotta vanha verkkapuku, ja se on kirkkaankeltainen. Päähäni laitan keltaisen myssyn. Ei ole hirvikärpäsistä ollut ongelmaa. Pelkästään vaalea väri ei auta, vaan sen on oltava todella kirkas. Säästyypä henkiriepukin metsästysaikaan näkyvyyden ansiosta. Suosittelen edes kokeilemaan, nimimerkki Ritva kehottaa.

Yhdellä lukijalla oli kokemusta vitivalkoisen ja vaalean eroista.

–Vaalea hupparihuppu päähän ja valkoista päälle. Reissun jälkeen takkia kääntämällä saa vahingossa menneet kärpäset poistettua. Samalla reissulla kaverilla oli harmaat vaatteet ja minulla valkoiset. Ystäväni takista jouduin keräilemään kärpäsiä pois, nimimerkki Eksynyt kertoo.

Nimimerkki Metsäpalstalainen kertoo kokemuksesta, että voimakkaat hajut ovat tehokkaampia kuin vaatevalinta.

– Liikun paljon metsässä ja olen huomannut, että tummat vaatteet ovat jopa parempia kuin vaaleat. Mielestäni suurin merkitys on ihmisen hajulla.

Myös päähineellä on väliä.

– Laita leipurin kuminauhallinen kertakäyttöhattu päähäsi. Se on ilmava, eikä pää hikoile ja hirvikärpäset pysyvät loitolla, nimimerkki Uma neuvoo.

Kuvat: Lehtikuva

Hannele Järvelä/ MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.