Mainos

Lukijat hämmästyivät viisuedustajasta: Ruotsilla nyt kaksi kappaletta!

Suomea tämän vuoden Eurovision laulukilpailussa edustaa Pernilla Karlsson kappaleella När jag blundar.

Heti Uuden musiikin kilpailun ratkettua MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla heräsi vilkas keskustelu ruotsinkielisen kappaleen menestymismahdollisuuksista. Suurin osa lukijoista oli tyrmistyneitä finaalin voittajasta.

– TÄÄÄÄÄÄH??? No jo on menny hommiksi!

– Naurettavaa pelleilyä! Näin taas suomessa! Ei muualla tällästä voisi edes tapahtua!

– Eikö asiaan kuulu, että joka maa edustaa omaa maataan? Tämän logiikan mukaan Suomi suomeksi ja Ruotsi erikseen!! EI NÄIN!

– Suomi siis päätti jättää Euroviisut väliin tältä vuodelta. Ruotsilla kaksi edustajaa mukana.

Myös itse kappale sai osakseen arvostelua - moni pitää sitä liian heppoisena ja helposti unohtuvana. "Finland -zero points", muistutti eräs lukija aiempien vuosien kokemuksista.

– Ihan sama laulaako Suomen edustaja somaliaksi, suomeksi vai ruottiksi, ei me kuitenkaan voiteta.

– Ei taida herua säälipisteitäkään.. Kyllä on mennyt alas Euroviisujen "laatu", valitettavasti.

Kappale on kuitenkin Suomen kansan puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä valitsema, joten sen kannattajiakin löytyy.

– Katsoin hyvätasoista kilpailua, jonka taso on parempi kuin ennen. Suosikkiehdokkaani oli Pernilla Carlsson. Onneksi hän voitti Suomen karsinnan. Ruotsi on toinen kotimainen kieli.

– Viime vuonna oli enkunkielinen biisi, nyt on sentään kotimainen kieli. Ja hyvä biisi, vaikka sanoja en ihan täysin ymmärräkään - vielä.

– Eihän suomenkieliset laulut ole saaneet hirveitä pistemääriä aikaisemminkaan, joten ei varmasti pärjää Pernilla huonommin.

– Finaalista olleesta oli kyllä kaikkein parhaimman kuuloinen, eikä tämä ensimmäinen kerta Suomella ole kun ruotsiksi osallistutaan.

– Kaunis biisi, ei voi muuta sanoa. Pernilla laulaa tunteella biisin ja siihen ainakin mä voin sisäistyä (ihminen joka ei osaa sanaakaan ruotsia).

Finaali kisattiin kuuden artistin kesken Helsingin jäähallissa. Karlsson mitteli finaalin viimeisellä kierroksella Stigiä ja Ville Eetvarttia vastaan. Osa lukijoista on sitä mieltä, että Uuden musiikin kilpailu ei ole onnistunut tavoitteessaan. Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) on Yleisradion järjestämä kaikille musiikintekijöille avoin kilpailu, jossa musiikkityyli on vapaa.

– Koko UudenMusiikinKilpailu oli täysin epäonnistunut!!! Tuomarit unohti, että voittaja lähtee edustamaan suomea euroviisuihin, muuten he eivät olis pyöritelly loppupeleissä näin mitäänsanomattomia kappaleita.....noloa. Onnea kuitenkin voittajalle!

Pernilla Karlsson kisaa laulukilpailussa Azerbaidzhanin Bakussa toukokuussa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja