Lukas Hradeckyn valmentaja sai kenkää – tilalle ex-pelaajatähti, jonka nimi ei esittelyjä kaipaa

2:57
Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky puhui tuoreeltaan joukkueen vaikeuksista ja latasi mielipiteensä myös viestejä lähettäneistä "nettitrolleista".

Saksalainen jalkapalloseura Bayer Leverkusen on antanut potkut päävalmentaja Gerardo Seoanelle. Tilalle puikkoihin astelee komeasta pelaajaurasta muistettava Xabi Alonso.

Sveitsiläinen Seoane oli toiminut Leverkusenin päävalmentajana viime vuodesta lähtien. Leverkusenin urheilujohtaja Simon Rolfes kertoo tiedotteessa Seoanen joutuneen lähtemään viimeaikaisen huonon menestyksen vuoksi.

Myös Mestarien liigassa pelaava Leverkusen on Bundesliigassa viimeistä edellisellä sijalla 17:ntenä ja se putosi aikaisin Saksan cupista.

Pelaajalegenda peräsimeen

2:44
Tiistaina Leverkusen hävisi Mestarien liigassa Portolle, ja peli jäi Gerardo Seoanen viimeiseksi pestissään – tästä näet ottelun maalit.

Espanjalainen Xabi Alonso astuu Leverkusenin peräsimeen kesään 2024 ulottuvalla sopimuksella. Hän saa Leverkuseniin mukanaan apuvalmentajansa Sebastian Parrillan. Leverkusenin apuvalmentajana toiminut Patrick Schnarwiler astuu syrjään pääluotsi Seoanen tavoin.

Alonso valmensi aiemmin Real Sociedadin reservijoukkuetta 2019–22 ja tätä ennen Real Madridin junioreita. Alonso pelasi Saksan jättiseura Bayern Münchenissä pelaajauransa lopun 2014–17.

Alonso voitti pelaajana keskikentän maestrona muun muassa Mestarien liigan kahdesti, maailmanmestaruuden ja kaksi Euroopan mestaruutta.

Leverkusenin luottomaalivahtina toimii Suomen maajoukkuetähti Lukas Hradecky, joka on saanut kunnian kipparoida myös saksalaisseuraa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja