Lukas Hradecky vertaa Huuhkajien EM-vastusta tuttuun viholliseen – vaarallisimmasta pelaajasta ei epäselvyyttä: “Hänet pitää laittaa ruotuun”

Tulosruutu: Huuhkajien EM-karsintataival jatkuu tällä viikolla

Suomen A-maajoukkue palaa EM-karsintaviheriölle perjantaina, kun se isännöi Sloveniaa Helsingin Olympiastadionilla. Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky näkee vastustajassa paljon samaa kuin tutuksi tulleessa Bosnia-Hertsegovinassa, jonka Suomi on kohdannut viimeisen neljän vuoden aikana kuudesti.

– Todella vahva ja nuorekas joukkue. Se on tyypiltään samanlainen kuin Bosnia-Hertsegovina, mutta ilman niitä ultimaattisia huippupelaajia Edin Dzekon ja Miralem Pjanicin muodossa, Hradecky arvioi Helsingissä MTV Urheilulle.

– Samankaltaisuuksia on kuitenkin paljon, joten tiedämme miten lähteä ottamaan heitä pois. Tällaiset pelit on voitettava, jos haluaa kisoihin.

Slovenia on perjantain alla EM-karsintalohkon kärjessä. Se voitti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Kazakstanin ja San Marinon. Suomea vastaan joukkueesta puuttuu kuitenkin sen kirkkain tähti ja arvokkain pelaaja, maalivahti Jan Oblak.

Atlético Madridia edustava huipputorjuja on loukkaantumisen vuoksi sivussa ja tolppien välissä aloittanee Kyproksella pelaava 33-vuotias Vid Belec. Hradecky ei kuitenkaan näe kollegansa poissaoloa niin merkittävänä etuna, kuin moni kenties kuvittelee.

– Ei se siitä jää kiinni. Slovenialle tilanne on varmaan sama kuin meillekin, eli ei maalivahti ole loppu peleissä mikään menetys. Samalla tavalla Jesse (Joronen) hoitaa homman täällä kuin Slovenian toinen veskari siellä, Hradecky vertaa.

Sen sijaan Huuhkajien tulisi keskittyä Slovenian uhkaavaan hyökkäykseen, joka kulminoituu 20-vuotiaaseen Benjamin Seskoon.

RB Salzburgin 195-senttinen maalitykki viimeisteli 16 maalia Itävallan pääsarjassa päättyneellä kaudella, ansaiten itselleen 24 miljoonan euron siirron Hradeckylle tuttuun RB Leipzigiin.

– Meidän pitää olla tarkkana niiden hyökkäyspelin suhteen. Se on kuitenkin se niiden iskukyky ja vahvuus, Hradecky sanoo.

– Sesko on iskenyt paljon maaleja Salzburgissa ja hänet pitää laittaa ruotuun. Robert Ivanovin tai kenen tahansa muun [täytyy tehdä se].

Markku Kanervan joukkue kohtaa kesäkuun toisessa EM-karsintapelissään lohkon heikkopussiksi ennakoidun San Marinon. Keskittyminen on kuitenkin tässä kohtaa täysin päävastustaja Sloveniassa.

– Seuraava peli on aina se tärkein. Rive pitää meidät kyllä ruodussa, Hradecky naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat