Lue vinkit: Näin vältät joulukuusen neulasten varisemisen

Joulukuusi on kaunis ja kruunaa juhlan, mutta komeudesta voi tulla todellinen murheenkryyni, kun neulaset varisevat pitkin lattioita. Muutamalla niksillä voit pitää huolen siitä, että kuusesi säilyy kauniina pidempään.

Sulata oikein

Metsäntutkimuslaitoksen mukaan kuusi varisee sitä helpommin, mitä kovemmista pakkasista se on tuotu huoneenlämpöön. Tänä vuonna ilma on ennätyslämmin, mutta joulukuusi kannattaa silti kantaa ensin esimerkiksi viileään autotalliin.

Liian suuri lämpötilan muutos saa neulasten soluväleissä olevan jään sulamaan liian nopeasti, minkä vuoksi neulasten solukalvot rikkoontuvat. Neulaset kuivuvat ja varisevat nopeasti vaurioiden jälkeen, jolloin sen vedenkuljetus ei toimi tarpeeksi hyvin.

Ennakoi tilanne

Joulukuusen vedenkuljetus toimii riittävän hyvin, jos jalassa olevaa vesiastiaa täytetään säännöllisesti päivittäin. Säännöllisestä kastelusta onkin pidettävä huolta, sillä kuivuneet neulaset varisevat helposti.

Huolehdi etenkin ensimmäisten päivien aikana, että kuusella on riittävästi vettä – vesipinta ei saa laskea katkaisukohdan alapuolelle, sillä kuivunut puu ei pysty imemään vettä. Myös sokerinpala kuusenjalassa auttaa pitämään kuusta virkeänä.

Joulukuusen paikalla on myös väliä – älä aseta kuusta liian lämpimään, kuten uunin tai lämpöpatterin viereen, sillä se kuivattaa kuusta entisestään. Viileä ja vedoton paikka on sille ihanteellinen.

Älä pidä liian pitkään

Kun kuusi alkaa näyttämään hieman aikansa eläneeltä, siitä kannattaa luopua hyvissä ajoin. Näin helpotat siitä syntyvää sotkua ja säästät hermojasi.

Joulukuusen voi korvata vaikkapa kauniilla kukka-asetelmalla tai muovikuusella, jonka hoitaminen ei taatusti vaadi kovin suuria taitoja.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja