Mainos

Lue tästä 3D-katseluvaroitukset kokonaisuudessaan

Teknologiajätti Samsung on julkistanut useita 3D-television katseluun liittyviä terveysvaroituksia. Ohessa yhtiön verkkosivuilla ilmoitetut katseluvaroitukset:

Varoitus kohtausriskistä valonherkille ja muista terveysriskeistä:

- Jotkut katsojat voivat saada epilepsiakohtauksen tai aivohalvauksen altistuessaan tietynlaisille välkkyville kuville tai valoille, joita esiintyy tietyissä televisiokuvissa tai videopeleissä. Jos sinulla tai perheessäsi on esiintynyt epilepsiaa tai aivohalvausta neuvottele lääkärin kanssa ennen 3D-toiminnon käyttämistä.

- Jos koet joitakin seuraavista oireista, lopeta välittömästi 3D-kuvien katsominen ja neuvottele lääkärin kanssa:

1. Muutokset näkökyvyssä; 2. pökertyneisyys; 3. huimaus; 4. pakkoliikkeet, kuten silmän tai lihasten nykiminen; 5. sekavuus; 6. pahoinvointi; 7. tiedottomuus; 8. kouristukset; 9. krampit; 10. disorientaatio. Vanhempien tulisi seurata ja kysyä lapsiltaan mainituista oireista, sillä oireita voi tulla helpommin lapsille ja teini-ikäisille kuin aikuisille.

Muut varoitukset:

- 3D-tilassa katselu voi myös aiheuttaa matkapahoinvointia, efektien hahmottamisongelmia, silmien rasittumista sekä asentojen hahmotusongelmia. On suositeltavaa, että katsojat pitävät jatkuvasti taukoja vähentääkseen näiden ilmiöiden esiintymisen riskiä. Jos sinulla esiintyy jokin mainituista oireista, lopeta välittömästi laitteen käyttö äläkä jatka, ennen kuin oireet ovat laantuneet.

-Emme suosittele 3D:n katsomista, jos sinulla on heikko fyysinen olotila, tarvitset unta tai olet nauttinut alkoholia.

- Television katsominen pitkän aikaa liian lähellä ruutua voi vaurioittaa näkökykyäsi. Hyvä katseluetäisyys on ainakin kolminkertainen verrattuna television korkeuteen. On suositeltavaa, että katsojan silmät ovat samalla tasolla kuvaruudun kanssa.

- Television katselu pitkiä aikoja 3D-lasien kanssa voi aiheuttaa päänsärkyjä tai väsymystä. Jos koet päänsärkyä, huimausta tai väsymystä, lopeta television katselu ja lepää.

- Älä käytä 3D-laseja muuhun kuin 3D-television katsomiseen. 3D-lasien käyttö muuhun tarkoitukseen (yleisinä laseina, aurinkolaseina, suojalaseina tms.) voi fyysisesti vahingoittaa tai heikentää näkökykyäsi.

- Joillekin käyttäjille saattaa aiheutua disorientaatiota 3D-tilassa katsellessa. Älä aseta televisiotasi lähelle avoimia portaikkoja, johtoja, parvekkeita tai esineitä joilla voit satuttaa itseäsi.

Lue aiheeseen liittyvä juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.