Mainos

Lontoossa on vaikea löytää roskista

Lontoon olympialaisten aikaan roskakorit ovat kaupungissa erittäin harvinainen näky. Valtaosa roskiksista on poistettu kaupungin keskustasta terrorismin pelossa.

Kaduilta löytyy enää joitakin läpinäkyviä roskiksia, joihin ei voi huomaamatta jättää mitään epäilyttävää. Lisäksi keskustassa on sata pomminvarmaa ”älyroskista”.

Älyroskikset on varustettu jättimäisillä LCD-näytöillä. Roskikset on valmistettu materiaalista, joka on neljä kertaa rautaa lujempaa. Olympialaisten ajan roskisten kautta voi myös käyttää ilmaiseksi langatonta laajakaistaa.

Uudet älyroskikset eivät ole kuitenkaan tulleet kaikille tutuksi. Monille ei ole lainkaan valjennut, että mainoksia näytöillään suoltava pömpeli on roska-astia.

– Sehän on hieno. En ole vain tiennyt että se on roskis. Muuten olisin käyttänyt niitä, kadulla haastateltu paikallinen asukas kertoo.

Mitään halpaa hupia Lontoon älyroskikset eivät ole, sillä yksi roska-astia maksaa hieman alle 1500 euroa. Kaikkiaan brittihallitus investoi yhteensä hieman yli 150 000 euroa olympialaisia varten hankittuihin roskiksiin.

(MTV3 – AP/CCTV)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.