Mainos

Lontoon pommittajien jahti jatkuu

Räjähtämättä jääneet pommit ovat tutkijoille erinomaista tutkimusaineistoa. Eilisissä räjähdyksissä ei kuollut kukaan.

Britannian poliisi jatkaa Lontoon eilisten iskujen tekijöiden jahtia. Viranomaisten mukaan karkuteillä voi olla jopa neljä pommittajaa, jotka iskivät kolmeen metrojunaan ja yhteen bussiin.

Poliisi on kuitenkin vapauttanut kaksi miestä, jotka pidätettiin pian räjähdysten jälkeen Whitehallissa ja Warren Streetin aseman liepeillä. Heitä ei syytetä rikoksista. Myös keskiviikkona maan keskiosissa kiinni otetut neljä miestä on päästetty vapaiksi.

Pommittajien tarkoituksena oli todennäköisesti aiheuttaa samanlaista tuhoa kuin kaksi viikkoa sitten tehdyissä iskuissa, mutta pommit jäivät nyt räjähtämättä.

Asiantuntijoiden mukaan tämä tarjoaa tutkijoille todellisen todisteiden aarreaitan, jonka avulla tekijöiden ja heidän taustavoimiensa jäljille voidaan päästä.

-Tämä on tutkimuksellinen täysosuma. Tätä parempaa tilaisuutta ei tule, arvioi entinen tiedusteluanalyytikko Crispin Black BBC:lle.

Bussista löytyi räjähdettä

Eilen Lontoossa räjähtäneestä kaksikerrosbussista on löytynyt reppu, jonka sisällä oli voimakasta räjähdysainetta, kertoivat poliisilähteet eilisiltana Sky News -televisiokanavalle.

Lähteiden mukaan kyseessä olisi ollut samanlainen räjähdysaine, jota käytettiin tuhoisissa iskuissa kaksi viikkoa sitten. BBC:n mukaan bussin toisesta kerroksesta löytynyt reppu on osittain räjähtänyt auki.

Lontoon poliisipäällikkö Ian Blair kertoi eilen, että kaikki räjähteet eivät lauenneet tarkoitetulla tavalla ja että niiden tarkoitus oli tappaa.

Lontoossa eilen sattuneissa neljässä räjähdyksessä ei kuollut kukaan. Räjähdykset jäivät tuntuvasti pienemmiksi kuin kaksi viikkoa sitten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.