Mainos

Loma-asuntomessut ennakoivat tulevaisuuden asumista

Hartolan loma-asuntomessujen teemoina ovat golf, kalastus ja kesäkeittiö. Kohteissa esitellään myös uutta teknologiaa.

Hartolassa huomenna avattavat loma-asuntomessut ennakoivat tulevaisuuden asumisen suuntauksia, kuten vapaa-ajan ja vakituisen asumisen lähentymistä.

Messujen 32 kohdetta esittelevät suomalaista loma-asumista aina tasokkaista kakkosasunnoista perinteisiin mökkeihin. Miltei kaikki asunnot on rakennettu ympärivuotiseen käyttöön. Vakituisen asumisen yhdistyminen loma-asumiseen näkyy myös mökkien teknologiassa. Asunnoissa on laajakaistayhteydet, monimuotoisia lämmitysratkaisuja sekä hälytys- ja turvajärjestelmiä.

Viidennen kerran järjestettävien loma-asuntomessujen teemat ovat golf, kalastus ja kesäkeittiö. Messujen suosio on vuosi vuodelta kasvanut. Viime kesänä Kurussa oli reilut 63 000 kävijää, mikä on toistaiseksi loma-asuntomessujen yleisöennätys.

Hartolassa on tarkoitus laittaa paremmaksi. Messut ovatkin piritysruiske muuttotappioista kärsineelle vajaan 4000 asukkaan itähämäläiselle kunnalle. Alueen rakentamista viivästyttivät kaavasta tehdyt valitukset.

-Kun ne saatiin pois päiväjärjestyksestä, on rakentaminen sujunut jopa odotettua ripeämmin. Alueelta on messukohteiden lisäksi myyty kuusi tonttia eli rakentaminen jatkuu heti messujen jälkeen, kertoo projektipäällikkö Heikki Vuorenpää.

Kunta kaavoitti messualueelle 57 tonttia. Osa on kaavoitettu vakituiseen asumiseen. Hartolan messutaloista puolet on kaupunkilaisten omaan käyttöönsä rakentamia kakkosasuntoja. Ensi vuonna loma-asuntomessut järjestetään Paraisilla ja kesällä 2006 Lieksassa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 17.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.