Mainos

Lola Wallinkoski vaikeuksissa vuorilla: Liikkeet hidastuivat, päässä sumeni

Huippujengin mukana Perun Andeilla reissannut Lola Wallinkoski myöntää, ettei hän sopeutunut korkeaan ilmanalaan tarpeeksi nopeasti.

Lola Wallinkoski joutui jättämään leikin kesken Perun Tocllaraju-vuoren huiputuksessa.

Huippujengin kolmannessa jaksossa kiipeilijät joutuivat ylittämään itsensä, kun he laskeutuivat 60 metriä korkealta jyrkänteeltä.

Sisupussi Lola Wallinkoski hoiti tehtävän mallikkaasti, mutta häntä arvioineet killan jäsenet olivat sitä mieltä, että tämän fysiikka riittänyt jatkamaan kisaa. Hänestä ei siis tulisi Huippujengin voittajaa.

– Ylöspäin meneminen oli tuskaa, kun ei ollut sopeutunut yhtään. Olin ihan loppu. Pääsin pari askelta ylöspäin ja olin ihan puhki. En tiedä, miten olisin siitä vielä mennyt. Huomasin perusleirissä, että se sopeutuminen alkaa taas ihan alusta, Lola sanoo.

Hän sai ensivaikutelmaa korkeuden vaikutuksesta jo matkan alkuvaiheessa, kun lentokentältä Huaraziin matkannut bussi pysähtyi yli 4 000 metrin korkeuteen.

– Se oli aivan järkyttävää, sokki. Se tuntui ihan sairaalta. Välitön kova päänsärky ja tuntui, että kaikki liikkeet hidastuivat, päässä sumeni. Epätodellinen, hidastuva fiilis. Ei pystynyt mihinkään ja tuli jäätävän paha olo, Wallinkoski kuvailee.

Vaikka vuoren valloitus muun porukan kanssa jäikin haaveeksi, Lola suhtautui leirin vartijaksi jäämiseen positiivisesti.

– Oolsprait, meitsi pitää  leirin pystyssä, nainen totesi retkikunnan johtajan Mikko Vermaksen ilmoitettua kiipeilyurakan päättyneen hänen kohdallaan.

Huippujengi MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.