Mainos

Lokkihysteriaa Englannissa: Naisen päässä vertavuotava haava, koira nokittiin kuoliaaksi

Lokit ovat olleet tänä kesänä jatkuvasti brittimedian otsikoissa. Ihmiset ovat hämillään röyhkeiksi käyneiden lokkien tempauksista, ja jopa pääministeri on joutunut ottamaan kantaa riehuvien lokkien toimintaan.

The Guardian kertoo lokkien hyökänneen eläkeläisten, lasten, koirien ja kilpikonnien kimppuun. Lokit ovat myös varastaneet ison kasan ruokaa: ranskanperunoita, pasteijoita ja donitseja.

Erityisesti lokkien kiusanteon kohteeksi ovat joutuneet Lounais-Englannissa sijaitsevan Cornwallin asukkaat. Viimeisimmässä lokkihyökkäyksessä 66-vuotias nainen joutui sairaalaan, kun aggressiivisesti käyttäytynyt lokki hyökkäsi hänen kimppuunsa kesken koiran ulkoilutuksen. Lokki nokki naista päähän useita kertoja. 

– Tunsin yhtäkkiä jonkin menevän pääni ohi. Näin, että se on lokki. Se lensi luokseni uudestaan ja uudestaan ja viilsi päälakeani, Sue Atkinson kertoi the Telegraphille.

– En nähnyt mitään ja vuosin verta. Se säikäytti minut. Pelkäsin, että se tulee takaisin, Atkinson jatkaa.

Toinen lokkien viimeaikainen hyökkäys sai 4-vuotiaan pojan säikähtämään perin pohjin. Lokki hyökkäsi James Brycen kimppuun, kun hän söi makkarapasteijaa. Lokki ilmeisesti yritti saada Jamesin evään, mutta tähtäys osuikin 4-vuotiaan sormeen.

– Sen jälkeen James on pelännyt lokkeja. Lokit ovat aina olleet ongelma Cornwallissa, mutta nyt tilanne on käynyt pahemmaksi. Ennen olisi ollut "vau-hetki" jos lokki olisi syönyt jonkun ruuan, mutta nyt sitä tapahtuu joka viides minuutti, Jamesin isä Alex Bryce kertoo.

Lemmikkikoira kuoli lokin syöksyttyä sen kimppuun

Ihmisten lisäksi lokit ovat nokkineet myös eläimiä, esimerkiksi Liskeardin rannalta on löytynyt lokkien kuoliaaksi nokkima kilpikonna.

Myös kotieläimet ovat joutuneet lokkien hyökkäysten kohteeksi: Emile Vincentin yorkshirenterrieri kuoli, kun lähistöllä pesinyt lokki hyökkäsi sen kimppuun.

– Se oli kuin kauhuelokuvasta. En olisi uskonut, että pienestä koirasta voi vuotaa niin paljon verta, Vincent kertoo.

Vincent ei uskalla enää päästää lapsiaan leikkimään ulos ilman valvontaa.

– Pelkään, että seuraavaksi lokit käyvät lasten kimppuun. Niistä on ehdottomasti tullut aiempaa pahempia. Niille täytyy tehdä jotain, hän jatkaa.

Ihmiset ovat jopa hieman hämmentyneitä siitä, mitä lokkien suhteen tulisi tehdä. Viime tiistaina englantilaismies soitti hätänumeroon, kun lokki yritti varastaa hänen leipänsä. 

– Hetkinen, soitat lokin vuoksi? Mitä tekemistä sillä on poliisin kanssa, hämmentynyt hälytyskeskuksen työntekijä kysyi mieheltä. 

Myöhemmin poliisi kritisoi miestä siitä, että hän soitti hätänumeroon turhan takia.

Brittimedia uutisoi lokeista kiihkeästi

Briteissä lokit ovatkin saaneet tänä vuonna paljon palstatilaa. The Times käyttää lokeista nimitystä "tappajalokit" ja the Mail kirjoitti lokkeja kutsuttavan "vihollinen numero yksi"-nimellä.

Eniten the Guardian-lehti naureskelee the Telegraphin kirjoitukselle lokeista: the Telegraph uutisoi psykoottisen lokin muuttuneen kannibaaliksi, sillä se oli nähty syömässä kottaraista.

Ei ihmekään, että mediamylläkän keskellä jopa poliitikot ovat liittyneet lokki-keskusteluun. Cornwallissa vieraillessaan pääministeri David Cameron sanoi, että lokeista täytyy käydä "iso keskustelu".

Paikalliset viranomaiset ovat ryhtyneet toimiin, jotta lokkiongelma saataisiin poistettua. Jotkut ravintolat ovat esimerkiksi antaneet asiakkailleen sateenvarjoja ja vesipyssyjä, joilla lokit voi häätää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.