Mainos

Lökäpöksyt ja anteliaat kaula-aukot pannaan?

Ruotsissa käydään kiivasta keskustelua nuorten kouluvaatetuksen sopivuudesta.

Poikien polvissa roikkuvat housuntakamukset ja koulutyttöjen syvät kaula-aukot saatetaan kieltää Ruotsin kouluissa. Opetusministeri Jan Björklund ei pidä kieltoa mahdottomana, mutta tekee enemmän töitä nostaakseen housujen sijasta historian opetusta Ruotsin kouluissa.

Keskustelu koulunuorison pukeutumisesta rävähti kuumaksi, kun tukholmalaisen Östermalmin koulun rehtori lähetti oppilaiden vanhemmille viikkokirjeen. Rehtori ehdotti, että oppilaat eivät saisi esiintyä koulussa housuissa, joiden takamukset roikkuvat polvissa. Rehtori perusteli tätä sillä, että ei ole kivan näköistä, kun roikkuvat housut paljastavat usein sekä alushousut että paljasta takamusta. Tyttöjen pukeutumisessa rehtori puuttui syvään uurrettuihin kaula-aukkoihin.

Asiasta nousi myrsky. Koululaiset ja heidän vanhempansa ovat sitä mieltä, että koulun ei pidä puuttua pukeutumiseen. Myös Ruotsin kouluviraston juristit ovat todenneet, että tuskinpa on koululain mukaista pakottaa nuorisoa pukeutumaan jollakin tietyllä tavalla.

- Roikkohousujen ja syvien kaula-aukkojen kieltäminen voi käydä päinsä, jos koulu ja vanhemmat ovat yhtä mieltä, mutta mikään lakisääteinen kielto ei tule kysymykseen, opetusministeri Björklund totesi uutistoimisto TT:lle.

Opetusministeri Björklund on tällä viikolla esitellyt suunnitelmansa nostaa historian opetuksen asemaa Ruotsin lukiokouluissa. Ensi vuoden syksystä lähtien kaikkien lukiolaisten tulee opiskella historiaa suuntautumisvaihtoehdosta riippumatta. Ruotsin hallitus valmistelee lukiouudistusta, joka merkitsee lukion jakamista kolmeen päälinjaan: korkeakouluopintoihin tähtääviin, ammattiin johtaviin ja oppisopimuspohjaisiin linjoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.