Lohjalla sijaitseva lastensuojelulaitos määrätty keskeyttämään toimintansa – taustalla useita vakavia puutteita

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Perhekoti Maailman Lapset Oy:n keskeyttämään Lohjalla sijaitsevan Lastenkoti Aurinkoisen toiminnan 1. maaliskuuta alkaen.

Laitoksen toiminnassa on aluehallintoviraston mukaan havaittu useita vakavia puutteita.

Yksikön toiminnasta tehtiin puolen vuoden aikana yhteensä kahdeksan epäkohtailmoitusta. Aluehallintovirasto on tehnyt laitokseen kolme ennalta ilmoittamatonta tarkastuskäyntiä.

Laitoksessa ei ole ollut riittävästi lastensuojelulain mukaista henkilökuntaa eikä henkilöstön koulutustaso ole ollut riittävä. Lisäksi lastensuojelulain mukaisten rajoitustoimenpiteiden käyttämisessä sekä kasvatuskäytännöissä on ollut puutteita ja asiakasturvallisuus on vaarantunut, aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan.

Palvelujen tuottaja on laiminlyönyt toistamiseen velvollisuutensa järjestää palvelu lastensuojelulain ja yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain edellyttämällä tavalla, aluehallintovirasto katsoo.

Aluehallintoviraston mukaan toimintaa ei ole korjattu niin, että toimintaedellytykset täyttyisivät. Toiminnan korjaaminen säännösten mukaiseksi ei ole mahdollista ilman toiminnan keskeyttämistä, virasto katsoo.

Toimintayksikössä ei ole tällä hetkellä lapsia.

Lue myös:

    Uusimmat