Lohjalla asiat ovat kohdallaan

Pääkaupungin kupeessa sijaitseva Lohja tarjoaa monipuolisia asumismahdollisuuksia.

Jokakoti-ohjelmassa esitelty Lohja on vajaan 40 000 tuhannen asukkaan kaupunki pääkaupunkiseudun kupeessa. Vain puolen tunnin ajomatka Helsinkiin takaa kaupungille ainutlaatuisen sijainnin.

Lohja sijaitsee Etelä-Suomen suurimman järven, Lohjanjärven, rannalla. Kaksikielinen kaupunki tarjoaa kaikki asumismuodot: kerrostaloasuntoja keskustassa, rivitalokoteja järvimaisemissa sekä omakotitalotaloja puutarhakaupunginosassa. - Oman tontin ostaminen ja talon rakentaminen on suhteellisen edullista Lohjalla, kaupunginjohtaja Simo Juva kehaisee.

Kaikki lähellä

Lyhyiden välimatkojen Lohja on hyvä valinta lapsiperheille: kaikki palvelut ovat lähellä ja harrastusmahdollisuuksia on paljon. Musiikki- ja kuvataidekerhojen ohella urheilulajeissa riittää valinnanvaraa. Harjumaisemissa voi sienestää, hiihtää ja nauttia luonnosta.

Myös kaupungin kulttuuritarjonta on eläväistä. Kesällä viihdetapahtuma Rantajamit kerää runsaasti kävijöitä, joulun alla kymmenettuhannet ihmiset puolestaan kokoontuvat keskiaikaisille Joulumarkkinoille.

Työtä tarjolla

Lohja tukee yrittäjyyttä ja tarjoaa paljon erilaisia työpaikkavaihtoehtoja. Palveluala ja teollisuus työllistävät lohjalaisia eniten. Koulutusmahdollisuudet on myös taattu, ja opetusta on saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Historiaa huokuvat kartano- ja kaivosmiljööt ovat hienoja vierailukohteita turisteille. Rentoutua voi myös Lohjan lukuisilla luontopoluilla tai shoppailemalla paikallisissa käsityö- ja herkkukaupoissa.

Lisää Lohjasta: www.lohja.fi

Teksti: Katja Nykänen
Kuvat: Lohjan kaupunki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja