Lohipyttis

  • 300 g nahatonta, ruodotonta kirjolohta tai lohta
  • pätkä purjoa
  • ½-1 kesäkurpitsa
  • 3-4 keitettyä perunaa tai n. 300 g pakasteperunakuutioita
  • tilkka öljyä
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruohosipulia tai tilliä

Leikkaa lohi, keitetyt perunat ja kesäkurpitsa kuutioiksi ja purjo silpuksi. Kuumenna öljy laakeassa pannussa ja kuullota purjosipuli. Lisää kesäkurpitsa- ja perunakuutiot ja paista kevyesti.

Lisää lohikuutiot pannulle ja paista lastalla nostellen. Jos teet ison annoksen tai haluat että kuutiot pysyvät täysin ehjinä, kypsennä kala erikseen.

Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle vihreää. Tarjoa ruisleivän kera. Katso pakasteperunoiden kypsennysaika pakkauksesta. Voit kypsentää ruoan hyvin myös mikrossa.

Lue myös:

    Uusimmat