Mainos

Loft muutti maalle

Tanskalainen designeri ei tingi modernista tyylistä – edes keskellä maaseutua. Asukkaiden sisustusesikuvana on New York.

Mikä?

Tanskalaisen Henriette Hylgaardin ja hänen perheensä koti Keski-Jyllannissa.

Koko?

200 neliötä.

Muotoilija Henriette Hylgaard asuu perheineen keskellä tanskalaista maaseutua haavekodissaan – eli newyorkilaistyyliin sisustetussa loftissa. Talon malli ja sisustus ovat hänen suunnittelemiaan.

– Asuimme aikaisemmin ahtaassa rivitaloasunnossa ja haaveilimme loftmaisesta, avarasta ja korkeasta kodista, jossa olisi paljon yhtenäistä tilaa. Emme ole katuneet ratkaisuamme!

Henrietten designfirma Neon Living tekee pleksituotteita sekä printtityynyjä. Niitä molempia näkyy suunnittelijan kodissa siellä täällä: Mona Lisa tuolilla, seinähylly sen yläpuolella. Moderni keinutuoli on Thomas Pedersenin suunnittelema Stingray, sitä myy esimerkiksi Modeo. Ruokapöytä on Henrietten suunnittelema, tuolit perhe hankki nettihuutokaupasta ja verhoilutti ne nahalla.

Huomaa: Jos et löydä oikeanlaista, tee itse. Näin Henriette toimi ruokapöydän yläpuolisen kattovalaisimen kanssa, sillä mustat polttimot on hankittu kirpputoreilta.

Taivaasta tippunut

Tasaisella nurmikentällä seisova kantikas talo näyttää hieman keskelle lakeuksia laskeutuneelta ufolta. Viereinen rakennus on kahden auton talli.

Huomaa: Myös terassin ruukut ovat kantikkaita.

Toisella puolella maapalloa

Olohuoneen sohvanurkkauksen katseenvangitsija on suurikokoinen valokuvataulu, joka esittää Hongkongin katunäkymää.

– Koska taulu on niin vahva ja värikäs, talon muihin huoneisiin olen halunnut rauhallisemman tunnelman, Henriette kertoo.

Mustan hyllyn päällä oleva pleksihyllykkö on Henrietten suunnittelema, lamppu on halpa kirppisostos. Keinutuolin viereinen lehtiteline on myös Henrietten suunnittelema, mutta se on vasta prototyyppi.

Huomaa: Koko asunnossa ei ole ainoatakaan mattoa.

Kontrastia valkoisuuteen

Henriette halusi keittiöstä tumman, jotta se olisi vastakohta valkoisille seinille ja suurille ikkunoille. Koneet ovat Smegin, klassikkohana Volan. Työskentelyvalona on pelkistetty loisteputki. Clipper-baarijakkaroissa on klemmarimaiset jalat.

Huomaa: Saisinko kuivauspyyhkeen? Sen ojentaa seinästä putkahtava käsi, jonka on suunnitellut Harry Allen.

Hei siellä alhaalla!

Talon huonekorkeus on hulppea. Yläkerran kaiteen pinnat on tehty vaijereista.

Huomaa: Tv-tilan punainen taulu on digiprintti. Henriette on itse käsitellyt kuvan punaiseksi ja teettänyt valokuvasta taulun.

Privaatisti yläkerrassa

Yläkerrassa sijaitsevat makuuhuoneet, kylppäri ja televisionkatselutila. Makuuhuoneet on eroteltu seinillä, mutta tv-huone on parvimainen jatke alakerralle. Perhe katselee leffat videotykillä seinälle heijastettuina. Sisustus on niukka kahdesta syystä: asukkaat eivät halua turhia tavaroita eivätkä sellaisia, joista eivät todella pidä.

– On hienoa tehdä löytöjä kirpputoreilla. Nautin tavaroista, kun ne ovat olleet niin sanottuja hyviä kauppoja ja kun tavaroiden löytämiseen on joutunut näkemään vaivaa. Eduksi on myös se, etteivät esineet ole massatuotannossa.

Huomaa: Ei yöpöytää? Pinoa sängyn viereen kunnon pinkka aikakauslehtiä (esimerkiksi Divaaneja), asettele päälle herätyskello ja avot, pöytä on valmis.

Toimittanut: Tytti Kontula
Kuvat: Frederikke Heiberg/ Bo Bedre

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.