Leijonat selvisi kurimuksesta – näin trilleriksi muodostunut Korea-ottelu eteni

Suomen miesten jääkiekkojoukkue pelasi tiistaina paikasta olympiaturnauksen puolivälierissä kisaisäntä Etelä-Koreaa vastaan. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä.

​​​​​​​Suomen kentälliset

Liveseuranta alla!

60.00: Ottelu päättyy Suomen 5-2-voittoon. Korealaiset taistelivat hienosti, mutta Leijonille voittajaksi selviytyminen oli se ainoa anti, jonka tästä voi ottaa mukaan puolivälieräotteluun Kanadaa vastaan.

59.53 MAALI! Suomi 5-2: Kiekko menee lopulta maaliin seitsemän sekuntia ennen loppua. Sakari Manninen sen lopulta sutii tyhjiin. Korealaisten pelatessa ilman maalivahtia kiekko vietti aikaansa lähinnä Suomen hyökkäyspäässä. Hietanen ja Jarno Koskiranta saivat syöttöpisteet tähän osumaan.

58. min: Etelä-Korean maali on tyhjänä.

57. min: Sami Lepistö löytää ovelasti Oskar Osalan maalin kulmalta jatkamaan. Dalton torjuu kiekon kulmaan.

54. min: Suomella ei ole mitään hätää, vaikkei tämä silti mitenkään miellyttävää katsottavaa ole ollut. Aika kuluu vähitellen loppuun ja se on tällä hetkellä ainoa positiivinen huomio.

47.20 MAALI! Suomi 4-2: Ylivoimaa ehdittiin pelata vain 18 sekuntia, kun kiekko päätyy hirmuisesta rytäkästä maaliin. Osuma merkitään Juuso Hietaselle. Syöttäjinä Oskar Osala ja Veli-Matti Savinainen. Suomen maaleista kolme on syntynyt ylivoimalla.

47.02 JÄÄHY: Korealaisista Alex Plante istunnolle koukkaamisesta.

43. min: Eeli Tolvanen hiipii kävelyvauhtia maalille, muttei saa vetoa aikaiseksi. Korealaisten maalivahti konttasi jo jäässä, kun Jokerien hyökkääjä haki syöttöpaikkaa.

15.49: Ottelun kolmas erä on käynnissä.

40.00 JÄÄHY: Erän päättyessä Sami Lepistö turhautuu ronkkimiseen ja iskee vastustajaa nyrkillä. Näin ollen Suomi joutuu lähtemään kolmanteen erään alivoimalla...

40. min: Taas on korealaisilla parikin hyvää paikkaa. Kim Won Junin veto tulee kuitenkin ilman maskia ja keskelle Koskisen rintapanssaria.

39. min: Jukka Peltola jättää kiekon Miro Heiskaselle, mutta blokkausten erikoismies Bryan Young on ties monettako kertaa laukauksen tiellä.

38. min: Julius Junttila ottaa nyt ohjat käsiinsä ja tunkeutuu itse laukaisupaikkaan.

37. min: Mika Pyörälä saa loistavan paikan. Dalton venyy vielä upeampaan torjuntaan.

36. min: Suomi on onnistunut rauhoittamaan pelin. Maalipaikkoja ei silti synny.

33. min: Ja nyt on jo tasoitus lähellä! Kim Kisung löytää pitkällä poikittaissyötöllä Radunsken, jonka laukaus ei onneksi osu maalikehikon sisään.

32.09 MAALI! Etelä-Korea 2-3: Korea karvaa kiekon Suomen alueella ja Ahn Jin Hui ampuu ranteella aivan ylähyllylle. Komea veto ja hallin katto hyppii paikoillaan.

31. min: Etelä-Korea vyöryy nyt hurjasti Suomen maalille. Cho Minho pääsee nokikkain Mikko Koskisen kanssa. Tämä pysäyttää onneksi tilanteen.

30.06 MAALI! Etelä-Korea 1-3: Kotiyleisö on revetä liitoksistaan, kun Brock Radunske iskee joukkueen toisen maalin tässä turnauksessa. Eric Regan laukoo siniviivasta ja Mikko Koskinen torjuu kiekon itsestään katsottuna vasemmalle. Julius Junttila ei saa irtokiekkoa haltuunsa, vaan Radunske pääsee laukomaan sen Koskisen jalkojen välistä maaliin.

29. min: Lasse Kukkonen kaatuu jään pintaan ja saa edestä lähteneen rannelaukauksen suoraan visiirinsä alle. Kapteeni poistuu pukukoppiin paikattavaksi. Kipeän näköinen osuma.

29. min: Sakari Manninen tulee sisään vasemmalta laidalta ja täräyttää kovan lämärin. Ilman maskia Matt Dalton torjuu kudin helposti.

26.23 MAALI! Suomi 3-0: Miro Heiskasen ensimmäinen maali arvokisoissa syntyy napakalla rannelaukauksella. Eeli Tolvanen löytää toisen 18-vuotiaan lupauksen, joka tunkeutuu väkisin keskelle ja pamauttaa Leijonat kolmen maalin johtoon. Tolvasella on koossa jo 0+3 tässä ottelussa, koko kisoissa neljässä ottelussa 3+6!

23.44 MAALI! Suomi 2-0: Petri Kontiola tavoittelee ylivoimalla Teemu Hartikaista maskimiehen paikalta. Kiekko muuttaa kuitenkin suuntaa korealaispakin luistelimesta ja menee maaliin! Syöttäjät Sami Lepistö ja Eeli Tolvanen.

22.51 JÄÄHY: Oh Hyonho jättää mailan Marko Anttilan jalkoihin ja tämä kaatuu maalin taakse. Kaksi minuuttia ja Suomelle ottelun kolmas ylivoima.

21. min: Kiekko käy heti Suomen maalin tolpassa! Mikko Koskinen viivyttelee tilanteen selvittämisen kanssa ja Kim Sangwook pääsee räppäämään limpun lavasta. Tolppa pelastaa.

14.57: Toinen erä on käynnissä.

20.00: Ensimmäisen erän jälkeen tilanne on 1-0 Suomelle. Laukaukset Leijonille 14-5. Hyvällä asenteella on Suomi tullut otteluun. Tasoero on huomattava, muttei tästä puolivaloilla mitään tulisi.

19. min: Ylivoimaan mukaan otettu Oskar Osala pääsee lyömään irtokiekosta, mutta Dalton kaappaa maagisen kopin.

19. min: Nyt pääsee kakkosylivoima näyttämään. Julius Junttila hakee alivoimaneliön keskeltä Veli-Matti Savinaista, joka ohjaa hyvin. Matt Dalton Korean maalilla koppaa kiekon.

18. min: Suomen ykkösylivoima pelaa puolentoista minuutin vaihdon. Tolvasen kuti pysähtyy vastustajan puolustajan jalkaan.

16.43 JÄÄHY: Etelä-Korea ottaa toisen rangaistuksensa tässä ottelussa. Brock Radunske joutuu turvautumaan poikittaiseen mailaan.

15. min: Suomi puolustaa erittäin aktiivisesti omalla sinisellä. Korealla on miltei mahdotonta päästä tuosta kuljettamalla läpi.

14. min: Leijonien rynnistys on lähellä tuottaa tulosta. Jukka Peltola hakee Eeli Tolvasta laidalta. Kiekko kolahtaa avopaikasta sivurautaan!

12. min: Korealaisyleisö saa taas huudettavaa, kun Michael Swift pääsee vasemmalta lähestymään maalia Suomen kiekonmenetyksen jälkeen. Rannelaukaus viuhahtaa kuitenkin puoli metriä yli maalin.

10. min: Kiekko on sitkeästi Etelä-Korean puolustusalueella, muttei Suomi juuri mitään kovin vaarallisia maalipaikkoja ole saanut luotua. Vauhti on kyllä sellainen, ettei tässä vastustaja kauaa mukana pysy.

8. min: Yleisö nousee heti penkeistään, kun Korea rynnistää Suomen kenttäpuoliskolle. Ottelussa on melkoisen hyvä tunnelma. Varmasti kelpaa Leijonillekin.

4.42 MAALI! Suomi 1-0: Petri Kontiola iskee ylivoimalla Eeli Tolvasen uskomattomasta rystysyötöstä. Tolvasen syöttö lähit kaukaa oikeasta kulmasta takatolpalle! Toinen syöttöpiste Joonas Kemppaiselle.

3.54 JÄÄHY: Don-Ku Lee 2 minuuttia korkeasta mailasta.

4. min: Peli on vahvasti valkopaitaisten isäntien päädyssä. Ja jäähy tulossa.

1. min: Etelä-Korea saa heti ensimmäisellä hyökkäyksellään vaaranpaikan Suomen maalille!

14.10: Ottelu käynnissä.

Klo 14.01: Oskar Osala astuu ensimmäistä kertaa pelaavaan kokoonpanoon kolmossentterin paikalla. Leijonien kokoonpanossa on vain pieniä muutoksia. Mikko Koskinen jatkaa maalilla.

Klo 13.46: Tervetuloa seuraamaan neljännesvälierää Suomen ja Etelä-Korean välillä. Ottelu käynnistyy klo 14.10 Suomen aikaa!