Liuta liikennerikkomuksia johti hyvin erikoiseen näkyyn Kannuksessa – poliisi: "Jos kylän lähes ainoaan liikenneympyrään saadaan auto asemoitua tuohon tyyliin, niin…"

Rattijuoppo ajoi kovaa suoraan liikenneympyrään ja sai aikaan erikoisen näyn Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut onnettomuudessa.

Sunnuntaina moni autoilija on saattaut hieraista silmiään toistamiseen katsoessaan Kannuksen Kajaanintiellä olevaa liikenneympyrää.

Normaalisti idyllisen liikenneympyrän keskellä seisoa tönöttää koristeena pieniä mökkejä, mutta nyt ne olivat saaneet seurakseen myös sangen erikoisesti "pysäköidyn" auton.

– Nähtävästi sinne on kovaa vauhtia menty, kun auto on saatu sinne noinkin eksoottisesti, komisario Tomi Mansikkamäki Pohjanmaan poliisista kertoo.

– Se on tuossa ihan autenttisesti auton kuljettajan toimesta asemoituna, eikä sitä ole siirretty, hän jatkaa.

Kuljettajaa epäillään useista rikkeistä

Erikoiseen näkyyn johtanut onnettomuus tapahtui lauantaina hieman ennen iltayhtätoista. Vaikka sairaankuljetuskin kävi onnettomuuspaikalla, niin kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa suuremmin.

– Henkilövahinkoja ei tullut. Autossa ei ollut muita kuin kuljettaja, Mansikkamäki kertoo.

Hän ei kuitenkaan kerro tarkemmin kuljettajan sukupuolesta, iästä tai siitä, oliko kuljettaja auton omistaja tai haltija.

Kyseistä kuljettajaa epäillään tällä hetkellä rattijuopumuksesta, ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Kun liikenneympyrässä ajokäyttäytyminen on sellaista, että auto päätyy keskelle ympyrää, niin kyseessä on liikenneturvallisuuden vaarantaminen, Mansikkamäki toteaa.

– Sanotaanko, että jos siihen kylän lähes ainoaan liikenneympyrään saadaan auto asemoitua tuohon tyyliin, niin on se jo kyllä…

"Se ympyrä on varustettu toistaiseksi moottoriajoneuvolla"

Komisarion mukaan auto saattaa nököttää ympyrän keskellä mökkien pihapiirissä kivien päällä vielä tovin.

– Se ympyrä on varustettu nyt toistaiseksi moottoriajoneuvolla.

– Auton omistaja ja haltija ovat velvollisia siirtämään auton pois onnettomuuspaikalta. Poliisi siirtää vain, jos se aiheuttaa välitöntä vaaraa muulle liikenteelle, eikä nyt ole niin.

Lue myös:

    Uusimmat