Lisätietoa Helsinki-Vantaan turmasta: Finnairin työntekijä aukaisi lentokoneen suljetun oven uudelleen ja putosi 3,5 metriä maahan – HS: Yritti näyttää käsimerkkiä bussikuskille

1:37
Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber kommentoi tilannetta aiemmin MTV Uutiset Livelle.

Helsinki-Vantaan lentokentällä sattuneen Finnairin matkustamohenkilökunnan jäsenen putoamista edelsi koneen takaoven uudelleen aukaisu.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo MTV Uutisille, että Oulusta Helsinkiin laskeutunut Finnairin Airbus A320 -lentokone oli parkkeerannut ulkoriviin pysäköintipaikalle.

Tämän jälkeen matkustajat oli päästetty ulos koneen vieressä odottavaan linja-autoon.

Matkustamohenkilökuntaan kuuluva jäsen oli sulkenut koneen takaoven, jonka jälkeen porrasauto oli liikkunut koneen viereltä poispäin.

Koneen sisällä ollut henkilö oli kuitenkin avannut oven uudelleen ja pudonnut koneen ja porrasauton välistä maahan noin 3,5 metrin matkan.

– Se on selvinnyt, että porrasauto oli lähellä, mutta portaat eivät olleet kiinni koneessa, vaan portaan ja lentokoneen välissä oli sellainen aukko, josta tämä henkilö pääsi putoamaan.

Nurmi kuvailee koneen ja porrasauton väliin jäänyttä matkaa toteamalla, että "ihminen mahtuu hyvin siitä välistä".

Nurmi ei toistaiseksi kommentoi tutkinnallisista syistä sitä, miksi henkilö avasi oven uudelleen.

– Siinä on ollut ihan tarkoituksenmukainen, järkevä syy.

Hän ei myöskään kommentoi, mitä kautta sisällä olleiden matkustamohenkilökunnan jäsenten oli tarkoitus poistua koneesta.

HS: Lentoemäntä yritti näyttää merkkiä bussikuskille

Helsingin Sanomien tietojen mukaan kyseessä oli lentoemäntä, joka oli antanut peukalollaan merkin lentokenttäbussin kuljettajalle, että tämä voisi lähteä liikenteeseen.

Bussikuski ei ollut kuitenkaan ilmeisesti huomannut merkkiä, joten lentoemäntä oli avannut oven saadakseen bussikuskin huomion.

Tätä ennen porrasauto oli yrittänyt poistua koneen vierestä, mutta ei päässyt peruuttamaan kunnolla, sillä bussi oli porrasauton takana.

"On mennyt luita poikki"

Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoi aiemmin MTV Uutisille, että pudonneelta henkilöltä meni luita poikki. Tarkempaa tietoa turman vammoista ei ole julkisuuteen kerrottu.

– Siihen nähden, että nyt ollaan oltu 3-4 metrin korkeudella, niin siihen nähden meidän saamiemme tietojen mukaan on selvitty ihan hyvin. On siellä luita mennyt poikki, viestintäpäällikkö kertoi.

Onnettomuustutkintakeskus aloitti eilen turman tutkinnan. Otkes kerää tapauksesta lisätietoa ja tekee haastatteluja.

Tutkinnan on määrä valmistua runsaan puolen vuoden kuluttua.

Nurmen mukaan Helsinki-Vantaalla maanantaina sattunut turma ei ole harvinainen.

Esimerkiksi vuonna 2005 Ranskassa sattui vastaavantyylinen onnettomuus, jossa maahan pudonnut henkilö kuoli.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja