Mainos

Lipponen ja Tshernomyrdin puhuivat puusta

Pääministeri Paavo Lipponen sopi tänään venäläisen virkaveljensä Viktor Tshernomyrdinin kanssa, että maiden välisen puukaupan vero- ja maksukysymyksiä selvittelemään perustetaan erityinen komissio. Lisäksi Suomi antaa Venäjälle asiantuntija-apua metsänsuojeluun liittyvissä kysymyksissä.

-Metsäkysymyksissä pääsimme yhteiseen ohjelmaan, jonka puitteissa voidaan selvittää metsien käyttöä ja suojelukysymyksiä, totesi Lipponen Karjalan-vierailunsa ensimmäisenä päivänä. Pääministerit sopivat myös kokeilusta, jossa Imatra-Svetogorsk -rajanylityspaikalle rakennetaan yhteinen tullipiste. Rajavartiointi ja passintarkastus säilyvät jatkossakin erillisinä.

Tshernomyrdin oli todennut keskusteluissa, että Viipurin ohitustien sekä Lietmajärvi-Kotshkoma -radan rakentamista kiirehditään. Hän kertoi myös, että kaksi Suomenlahden saarta avataan turismille ja ulkomaisten veneiden pääsy sisävesille sallitaan.

Pääministerit tapasivat tänään Petroskoin pohjoispuolella Uksjärven rannalla sijaitsevassa hotellissa. Illalla on vuorossa kalaretki Kostamuksessa, ja huomenna pääministerit osallistuvat Vartius-Lyttä -raja-aseman uudisrakennusten avajaisiin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.