Lipponen haluaa Suomelle rakennuspoliittisen ohjelman

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä Suomelle kannattaa laatia rakennuspoliittinen ohjelma. Mm. ympäristö-, energia- ja väestökysymykset puoltavat ohjelman tekemistä.

Rakennusinsinööripäivillä puhuneen Lipposen mukaan jo keväinen ympäristöministeriön selvitys osoitti, että rakennusalan pulmien ratkaiseminen vaatii nykyistä tiiviimpää yhteistyötä alan järjestöjen ja eri ministeriöiden kesken.

-Rakentamisen laadun kehittämiseksi ja rakennustoiminnan pitkäjänteisyyden lisäämiseksi on myös tarpeen laatia yhteistyössä rakennuspoliittinen ohjelma, Lipponen sanoi.

Pääministeri luetteli joukon asioita, jotka puoltavat valtiovallan ja rakennusalan yhteisten tavoitteiden etsimistä. Rakennustarvikkeiden liikkuvuus maasta toiseen lisääntyy, ilmastopäästöjen vähentäminen edellyttää entistä energiataloudellisempaa rakentamista ja kaikessa rakentamisessa tulee Lipposen mukaan ottaa huomioon väestön ikääntyminen.

-Rakentamisen asiat ovat lukuisten ministeriöiden hoidossa. Siksi mm. suhdannevaihtelujen ohjaukseen on edelleen tarpeen etsiä parempia ja joustavammin markkinatilanteen muutoksiin reagoivia keinoja, Lipponen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat