Mainos

Liperin tulipaloa tutkitaan murhapolttona

Isä ja kolme lasta on kuollut omakotitalon palossa Pohjois-Karjalan Liperissä eilisiltana. Poliisi uskoo isän sytyttäneen palon surmatakseen itsensä ja lapsensa.

Joensuun rikospoliisi epäilee, että mustasukkaisuuden riivaama isä tappoi kolme lastaan ja itsensä sytyttämällä tulipalon Liperissä toissa välisenä yönä. 29-vuotias isä, 3-vuotias tytär sekä 6- ja 9-vuotiaat pojat kuolivat häkämyrkytykseen. Lasten osalta asiaa tutkitaan kolmena murhana.

Lasten äiti oli lähtenyt yhteisestä kodista Liperin Parrenmäeltä kuukausi sitten lasten kanssa. Lapset olivat isänsä luona sopimuksen mukaisella vierailulla.

Lapsia ei palautettu määräaikaan, lauantaihin kello 18:aan, mennessä. Äidin pyynnöstä miehen omaiset kävivät tarkastamassa tilanteen. Omaiset havaitsivat, että talossa oli ollut tulipalo. Sisällä olevat ihmiset olivat kuolleet. Rakennus oli palanut sisältä kokonaan, mutta ulkoapäin se oli vahingoittumaton.

Oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa viime yönä varmistui, että kaikkien neljän kuolinsyy oli häkämyrkytys. Kenessäkään ei ollut väkivallan merkkejä. Poliisin paikkatutkinnassa ilmeni, että palo oli sytytetty palavalla nesteellä. Tuli oli tukahtunut itsestään hapen puutteeseen.

Mustasukkaisuus ehkä motiivina

Rikoskomisario Jorma Alvila kertoi tänään, että aviomies oli ollut pitkään mustasukkainen. Mustasukkaisuus oli korostunut naisen lähdettyä lapsineen kodista. Alvilan tietojen mukaan pariskunnalla oli virallinen eroprosessi vireillä.

Pariskunnan omaiset ovat kertoneet poliisille isän ilmoittaneen, ettei nainenkaan saa pitää lapsia. Jo juhannuksen tienoilla isä oli ehkä aikonut tappaa lapset. Hän oli lasten kanssa retkellä hiekkakuopalla. Lapset olivat nukahtaneet. Tappoaie kuitenkin keskeytyi, kun yksi lapsista heräsi.

Poliisi sai tietää juhannuksen tapahtumasta vasta palokuolemien jälkeen. Alvila ei vastannut kysymykseen, miksi äiti päästi lapset isän luo, vaikka sellainen tapahtuma oli taustalla.

Mies nouti lapset perjantaina kello 18 jälkeen äidiltä, joka asuu muualla Liperissä. Lasten oli määrä olla entisessä kodissaan vuorokauden verran. Alustavien tutkimusten mukaan lapset ja isä kuolivat myöhään perjantai-iltana tai varhain lauantain puolella.

(MTV3)

Katso myös Keimo Lehtiniemen juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 07.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.