Mainos

Lintulan luostarin johtaja kuoli

Heinävedellä toimivan Lintulan nunnaluostarin johtaja, igumenia Antonina on kuollut. Hän kuoli Heinäveden terveyskeskuksessa aamulla 92 vuoden ikäisenä. Antonina oli viimeinen vanhassa Lintulassa luostarikilvoittelun aloittanut nunna. Lintulan luostarin johtajaksi hänet valittiin 1975. Viime vuosina luostarin vt. johtajana on toiminut nunna Marina.

Antonina, maallikkonimeltään Margarita Bollwage, os. Heinzmann, syntyi Helsingissä 1906. Hänen isänsä oli saksalainen ja äitinsä venäläinen. Hän vietti varhaisen lapsuutensa Helsingissä ja Moskovassa. Koulunsa hän kävi Lyypekissä perheen asuessa siellä 1913-1919. Sen jälkeen hän asui vuorotellen Suomessa ja Saksassa, missä hän kävi taidekoulun.

Lintulan luostariin Karjalan Kannaksen Kivennavalle hän meni syksyllä 1938. Luostarin pitkän evakkovaiheen aikana hän toimi mm. vanhojen ja sairaiden hoitajana. Sisar Margarita vihittiin nunnaksi 1947 Palokissa Heinävedellä, josta sisaristo oli saanut edellisenä vuonna pysyvän asuinpaikan. Luostari vietti satavuotisjuhlia kolme vuotta sitten. Luostarissa on 11 nunnaa.

Igumenia Antonina haudataan ensi tiistaina Lintulan omaan hautausmaahan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.