Mainos

Linnanmäen siluetinleikkaaja Eero Manninen kuollut

Linnanmäellä, mutta myös eri puolilla Eurooppaa siluetteja leikannut veistonopettaja Eero Manninen on kuollut 85-vuotiaana Helsingissä. Hän syntyi Voikoskella 27. heinäkuuta 1914. Taiteilija Eero Manninen ehti leikata siluetteja pääkaupungin huvipuistossa lähes neljäkymmentä kesää. Siluetteja ehti tänä aikana syntyä satojatuhansia.

Koulutukseltaan Eero Manninen oli veistonopettaja, ja hänen siluettitaiteilunsa tapahtui siksi yleensä kesäisin. Opettajaksi Manninen tuli ensin Kaisaniemen kansakouluun ja sen jälkeen Maunulan kouluun. Mannisen ikuistamien kuuluisuuksien joukossa ovat Mannerheim, Kekkonen ja Vigdis Finnbogadottir, mutta joukkoon kuului myös lukuisia kaupunginjohtajia ja monia muita julkisuuden henkilöitä Euroopan suurissa kaupungeissa.

-Eero Manninen oli tosi upea henkilö ja erinomainen yhteistyökumppani sekä taiteilija. Hän oli mukana usean ulkomailla järjestetyn Helsinki-viikon näyttelyissä ja leikkasi siluetteja kaikista vieraista. Hän oli tosi työllistetty. Yleensä nämä näyttelyt olivat auki pari viikkoa ja sen ajan hän leikkasi, kertoo Helsingin kaupungin tiedotuspäällikkö Pertti Mustonen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.