Linnan juhlien järkyttävimmät tyyliflopit läpi vuosien, katso kuvat!

Tyylikkyys on toki mielipidekysymys. Mutta suurin osa suomalaisista on sitä mieltä, että nämä asut menivät sinne tyylikkyyden toiselle, mustemmalle puolelle.

Vihreiden kansanedustaja Rosa Meriläinen kohahdutti vuonna 2003 asulla, joka muistutti saksalaisen oluttuvan tarjoilijattaren asun ja epäonnistuneen vanhojentanssipuvun risteytystä.

Vuonna 1999 Miss Suomesta kansanedustajaksi noussut Tanja Karpela nähtiin ensi kertaa linnassa, Teuvo Lomanin suunnittelemassa asussa. Makkarankuoreksi tuomittu puku oli samettia, joka ei oikein istunut juhlamateriaaliksi värisävynsä vuoksi. Pukua pidettiin myös aivan liian avoimena kansanedustajalle.

Vuonna 2000 Tanja oli suunnitellut erikoisen viitta-asunsa yhdessä Sinikka Nikanderin kanssa. Geishamainen kaapu ei sopinut nuorelle naiselle lainkaan, kuten ei vapaaksi jätetty tukkakaan.

Aikuinen nainen ja otsapanta. Sanattomaksi vetää. Sinikka Hurskaisen tyyliä vuoden 2009 juhlista.

Näyttelijätär Seela Sellan ufomainen ilmestys vuoden 1992 juhlissa on jäänyt monelle mieleen.

Kokoomuksen Sari Sarkomaalle ja Raija Vahasalolle ei sattunut hyvää päivää vuonna 2006 Linnan juhlissa. Nahka-asuinen Vahasalo herätti huomiota materiaalivalinnallaan, Kirsti Kasnion asun valinnut Sarkomaa taas sillä, että iltapuku muistutti vahvasti kesämökin pöytäliinaa.

Oopperalaulaja Karita Mattila hätkähdytti samettisessa asukokonaisuudessa ja läpinäkyvissä muovikengissä vuonna 2000.

Tyylikkys ja trendikkyys eivät mene aina käsikädessä. Kansanedustaja Susanna Rahkoselle pisteet siitä, että teetätti pukunsa trendisuunnittelija Paola Suhosella vuonna 2006. Pisteet tosin ropisivat saman tien pois, sillä Linnan juhlat eivät ole paikka johon tullaan avonaisissa sandaaleissa ja köysi kaulassa.

Iltapuvun selästä alkanut läpinäkyvä viitta ei ollut ehkä se tyylikkäin ratkaisu. Heinäsirkan eli muusikko Anne Taskisen tyyliä vuodelta 2007.

Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiuran tyyli vuonna 2005 oli kuin oksennus kultakoruilla. Järkyttävää pallohelmaa ja epäsuotuisaa kankaanvalintaa eivät pelastaneet edes uniikit kultakorut. Tyylikokonaisuus oli Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelema.

Laulaja Arja Koriseva ja hänen sisarensa suunnittelivat yhdessä tämän kummallisen kimalleasun vuoden 1990 Linnan juhliin.

Hirvittävät puhvihihat eivät missään nimessä olleet kokonaisuuden kaameinta antia vaan rusetilla koristettu pillerihattu.

Vuonna 2005 nähtiin yksi pahimmista tyylien sekamelskoista kun Susanna Haavisto ei osannut päättää pukeako housut vai hameen. Kaksiosainen itämainen päälliasu, pitkät hanskat ja alta pilottaneet pitkät housut eivät myöskään kunnioittaneet juhlien arvokkuutta.

Vihreiden kansanedustaja Anni Sinnemäen hihaton t-paita herätti etikettikohun vuonna 2000. Paitaa koristi muusikko Scott Walkerin kuva, ei Oasiksen Noel Gallagherin, kuten yleisesti luultiin.

Keskustan Sirkka-Liisa Anttilan puku vuonna 2004 oli Petri Markströmin suunnittelema. Monien mielestä asun yläosan kaulus muistutti sikayrittäjän päällä lähinnä possun saparoa.

Kermakakkujen kuningatar. Tarvitseeko tästä kansanedustaja Sinikka Hurskaisen vuonna 2004 nähdystä asusta sanoa mitään muuta?

No tämä lienee sitten kermakakkujen keisarinna. Jukka Rintalan toimittaja Päivi Storgårdille vuonna 2002 suunnittelemaa asua on tituleerattu useaan otteeseen Linnan juhlien kaikkien aikojen hirveimmäksi tyyliksi, ja se saakin kunnian nyt päättää myös tämän katsauksen historiaan.

Vuonna 2010 Linnassa juhlitaan maanantaina 6.12.2010. Iltaa seurataan MTV3.fin Linnan juhlat -sivuilla, Radio Novassa sekä MTV3.n Uutisissa.

Koosteen juhlista näet MTV3-kanavalla 7.12 klo 20.00.

MTV3/Heli Ruotsalainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja