Lindströmin pihvit ja hölskykurkut 16.8.1999

toim. Kati Nappa

Lindströmin pihvit

500 g (paisti)jauhelihaa
2-3 raakaa punajuurta
1-2 raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
2 kananmunaa
1-2 tl suolaa mustapippuria
1/2-1 dl tuoretta silputtua basilikaa

Kuori sipuli, punajuuret ja perunat ja raasta ne hienoksi. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita pari minuuttia. Anna taikinan vetäytyä sillä aikaa kun valmistat hölskytyskurkut ja peset perunat.
Muotoile taikinasta 10 litteää pihviä kostutetuin käsin (ohuet kumihansikkaat tai muovipussit säästävät käsien värjäytymisen. Paista tai grillaa pihvejä n.8 min. välillä käännellen. Tarjoa pihvien seuraksi keitettyjä perunoita , hölskytyskurkkuja ja ranskankermakastiketta (mausta kevytranskankerma silputuilla sipulinvarsilla tai kapriksilla).

Hölskytyskurkut


4 avomaan kurkkua
1/2-1 rkl etikkaa
1/2-1 rkl sokeria
ripaus suolaa
tilliä

Kuori kurkut halutessasi. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi esim juustohöylällä. Laita ne lasipurkkiin, ripottele mausteet sekaan, sulje kannella ja hölskyttele kunnolla mehukkaiksi.

Lue myös:

    Uusimmat