Mainos

Likud: Ei ikinä palestiinalaisvaltiota

Israelin johtava oikeistopuolue on torjunut palestiinalaisvaltion mahdollisuuden.

Israel-Palestiina

Israelin Likud-puolueen keskuskomitea päätti yöllä Suomen aikaa, ettei puolue suostu koskaan itsenäisen palestiinalaisvaltion perustamiseen.

Päätös oli tappio pääministeri Ariel Sharonille ja voitto entiselle pääministerille Benjamin Netanyahulle.

Sharon on edellyttänyt palestiinalaisilta väkivallan lopettamista ja poliittisia uudistuksia ennen kuin palestiinalaisvaltion perustamisesta voidaan keskustella. Likud kuitenkin torjui Sharonin kannan ja hyväksyi Netanyahun ehdotuksen päätöslauselmaksi, jossa palestiinalaisvaltio torjutaan tyystin.

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana pahoitteli tänään Likudin päätöstä olla hyväksymättä palestiinalaisvaltion perustamista. Solana sanoi olevan hyvin surullista, kun poliittisen puolueen sisäinen kamppailu vaikeuttaa rauhanpyrkimyksiä.

-Olemme kaikki sitoutuneet rauhanpyrkimyksiin. Jokainen on tunnustanut, että ainoa tie rauhaan on palestiinalaisten valtion perustaminen, Solana sanoi Brysselissä.

Myös palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat on ilmoittanut televisioyhtiö CNN:n haastattelussa, että hän hyväksyy Israelin valtion ja että palestiinalaiset ovat valmiita elämään omassa valtiossaan rinnakkain Israelin kanssa.

(MTV3-Reuters-STT)

(Yhdeksän uutiset 13.05.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.