Mainos

Likööriä marjoista ja luumuista

Vaikka marja-aika alkaakin olla lopuillaan, on kysymyksiä tullut runsaasti marja- ja luumuliköörin valmistamisesta. Ohje on yksinkertainen ja se kannattaa ottaa talteen, vaikka seuraavaa satoa ajatellen. Pihlajanmarjalikööriä voi valmistaa vielä nytkin, sillä pakkasen puraisu marjoissa lieventää niiden kitkeryyttä.

Kotilikööri

1 l marjoja tai luumuja
3-4 dl vodkaa
2-3 dl sokeria

Puhdista marjat huolellisesti. Luumuissa ja kirsikoissa kivet kannattaa ottaa mukaan. Niitä ei kuitenkaan tarvitse murskata. Eri marjoja voi myös sekoittaa likööriä varten. Pane marjat litran tölkkiin ja kaada päälle vodkaa niin, että marjat peittyvät kokonaan. Sulje tölkki tiiviisti, jotta alkoholi ei haihdu uuttumisen aikana. Pane astia viileään paikkaan (kellariin, jääkaappiin) 2-3 kuukaudeksi. Kun marjat ovat vaalenneet ja neste värjäytynyt voimakkaasti, siivilöi neste. Anna valua rauhassa , älä puristele. Näin saat kirkkaan liköörin.

Keitä sokeriliemi. Jos tölkissä on runsaasti mehua, lämmitä mehu varovasti ja sulata sokeri siihen. Älä kiehauta tai keitä. Jos nestettä on vähän ja se on vahvaa, sulata sokeri vesitilkkaan ja laimenna neste sillä. Sokerin määrää voi lisätä maun mukaan.

Pullota likööri tiiviskorkkiseen pulloon tai karahviin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.