Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Likööriä marjoista ja luumuista

puolukoita
puolukoitaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 14.05.2001 11:24

Vaikka marja-aika alkaakin olla lopuillaan, on kysymyksiä tullut runsaasti marja- ja luumuliköörin valmistamisesta. Ohje on yksinkertainen ja se kannattaa ottaa talteen, vaikka seuraavaa satoa ajatellen. Pihlajanmarjalikööriä voi valmistaa vielä nytkin, sillä pakkasen puraisu marjoissa lieventää niiden kitkeryyttä.

Kotilikööri

1 l marjoja tai luumuja
3-4 dl vodkaa
2-3 dl sokeria

Puhdista marjat huolellisesti. Luumuissa ja kirsikoissa kivet kannattaa ottaa mukaan. Niitä ei kuitenkaan tarvitse murskata. Eri marjoja voi myös sekoittaa likööriä varten. Pane marjat litran tölkkiin ja kaada päälle vodkaa niin, että marjat peittyvät kokonaan. Sulje tölkki tiiviisti, jotta alkoholi ei haihdu uuttumisen aikana. Pane astia viileään paikkaan (kellariin, jääkaappiin) 2-3 kuukaudeksi. Kun marjat ovat vaalenneet ja neste värjäytynyt voimakkaasti, siivilöi neste. Anna valua rauhassa , älä puristele. Näin saat kirkkaan liköörin.

Keitä sokeriliemi. Jos tölkissä on runsaasti mehua, lämmitä mehu varovasti ja sulata sokeri siihen. Älä kiehauta tai keitä. Jos nestettä on vähän ja se on vahvaa, sulata sokeri vesitilkkaan ja laimenna neste sillä. Sokerin määrää voi lisätä maun mukaan.

Pullota likööri tiiviskorkkiseen pulloon tai karahviin.

Lisää aiheesta:

Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä