Liki 11 vuotta rajaa vahtinut Rolle-koira selvitti vielä yhden luvattoman rajanylittäjän ennen ansaittua eläkettään

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo Twitterissä, kuinka rajakoira Rolle työskenteli uutterasti viimeiseen työpäiväänsä saakka.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Vielä viimeisenä partiopäivänään ennen eläköitymistä Rolle selvitti luvattoman rajanylittäjän kulkeman reitin.

Yleisjohtaja Kimmo Gromoff Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kertoi Ilta-Sanomille, että tapauksessa luvattoman rajanylityksen tehnyt on Suomessa asuva ulkomaalainen henkilö. Venäjän rajavartiopalvelut ovat ottaneet hänet kiinni.

– Venäjä aikoo lähiaikoina luovuttaa henkilön Suomeen. Asiasta käynnistyy rikosprosessi, jota tutkii rajavartioston oma rikostutkintaorganisaatio.

Suomen puolella rajavartiosto huomasi luvattoman rajanylityksen teknisen valvontaväineistön avulla.

Yli 10 vuotta töitä ja 10 000 kilometriä kävelyä

Rolle on työskennellyt 10 vuotta ja 10 kuukautta rajan varressa, ja kilometrejäkin koiralle on kertynyt huimat 10 000.

Koirilla on erittäin tarkka hajuaisti, ja siksi rajakoiria hyödynnetään Rajavartiolaitoksen tehtävissä, sillä ne pystyvät jäljittämään rajanylityksen maastossa. Rajakoirat koulutetaan ilmoittamaan ihmiselle, jos ne saavat vainun.

Rajavartiolaitoksen mukaan rajakoirina käytetään kolmea rotua: saksanpaimenkoiraa, belgianpaimenkoiraa ja labradorinnoutajaa. Rajakoira työskentelee keskimäärin 9-10 vuotta, joten Rollen eläke on hyvin ansaittu.

Rajakoiria käytetään partiokoirina ja valmiusjoukkuekoirina. Niitä hyödynnetään rikostorjunnassa, maanpuolustuksen tehtävissä, etsintä- ja pelastustehtävissä sekä poliisi- ja tullitehtävissä.

Tullikoira-Heila harjoittelee ruutilöydön kanssa 1:31
Tullikoira Heila harjoittelee ruutilöydön kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat