Liika mustasukkaisuus kertoo miehen heikkoudesta

Söpö tapa vai tarkkailua? Helmi kysyi lukijoiltaan, saako mies olla mustasukkainen.

Jos mies kyselee, missä olet ollut, onko kyse huolenpidosta vai kyttäämisestä? Kysyimme lukijoiltamme, mitä mieltä he ovat miehen mustasukkaisuudesta. Vastaajista 46 prosenttia piti mustasukkaisuutta osoituksena välittämisestä. 35 prosenttia taas uskoi, että mustismies on epävarma. Yhdeksän prosentin mielestä mustasukkaisuus oli raivostuttava tapa.

Saako mies siis kytätä, edes vähän? Lue lukijoiden perusteluja!

Mustasukkainen mies on epävarma

– Mustasukkainen ihminen on luonteeltaan heikko ja sairas. Häneltä puuttuu kyky luottaa toiseen. Minä en siedä lähelläni mustasukkaisia ihmisiä.

– Jos mustankipeys on lievää, niin että pystyy tunteensa hallitsemaan, vaikkakin vähän "pistää" sydämeen, se on vain osoitus siitä, ettei halua menettää toista, eikä toivo tämän pettävän luottamusta. Jos taas ei pysty hallitsemaan itseänsä, vaan velloo tunteiden syövereissä ja toinen saa oman osansa tästä tuntea joko rajoitusten, kuulusteluiden, vakoilun, rähjäämisen tahi murjotuksen muodossa, ollaan väärillä vesillä. Silloin puhutaan sairaalloisesta mustasukkaisuudesta, joka taas kielii ihmisen omasta epävarmuudesta, ei juuri luota toiseen, koska ei luota itseensäkään. Ja tämä tauti vain pahenee iän myötä, jos siihen ei tajua apua hakea. Ketään ei voi omistaa kuin itsensä, ja kahlitsemalla toista, estämällä elämästä omannäköistä ja -tuntuista elämää, tekee elämästä helvetin sekä itselleen että toiselle, ja sillä saa toisen lähtemään vuorenvarmasti ennen pitkää...

– Mies, joka on mustasukkainen, pettääkin itse naistansa ja projisoi tai kääntää tunteen päinvastoin olemalla mustasukkainen, ettei itse vain jäisi kiinni. Mustasukkainen mies on samalla epävarma itsestään ja jää oman naisensa varjoon. Naiset, naiset, älkää olko naiiveja ja luulko, että mustasukkaisuus on rakkautta, mies on mies, saalistaja.

Pieni mustasukkaisuus on "okei"

– Pieni mustasukkaisuus on okei, mutta sairaalloinen vahtiminen ja naljailu on jo oire jostain vakavammasta ongelmasta miehen itsetunnossa. Niin kauan kuin huumori on mukana, niin kaikki on hyvin.

– Vähäinen mustasukkaisuus on okei, ja melkein jopa toivottavaa, imartelevaa, mutta se ampuu helposti yli, ja silloin miehen mustasukkaisuus vain ahdistaa, jopa pelottaa.

– Mitä mustasukkaisuus on... Riippuu sen asteesta ja ilmenemismuodosta! Se voi olla aika suloistakin kaikkein lievimmässä muodossaan, mutta muuten todella turha tunne ja äärimmillään myös vaarallinen.

– Mielestäni olisi hyvin outoa, jos mieheni ei olisi mustasukkainen minusta. Eli minusta se on vain yksi tapa, jolla näyttää hänen todella välittävän. Jos mies ei ole mustasukkainen, niin selvästi nainen on hänelle yhdentekevä. Olemme molemmat toisistamme mustasukkaisia ja siten näytämme myös, että välitämme ja rakastamme.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja