Lexus haastaa saksalaiset uudella luksus-coupélla

Lexus esitteli neljä vuotta sitten Detroitissa LF-LC-konseptimallin. Nyt japanilaisvalmistaja esitteli konseptiautoista tutuilla piirteillä varustetun tuotantomallin.

Lexuksen uusi coupe-malli kulkee nimellä LC 500. Auto noudattelee pitkälti LF-LC-konseptiautossa nähtyjä piirteitä, joita on ollut nähtävissä myös pienemmässä RC-mallissa. Pinnoissa yhdistyy pitkiä kaarevia linjoja sekä teräviä pokkauksia. Sivuprofiilin osalta auto on perinteinen coupé, jota leimaa pitkä akseliväli, lyhyet ylitykset sekä matala ja kaareva kattolinja.

- LC 500 on ollut tärkeä malli sekä Lexukselle että minulle itselleni henkilökohtaisesti. Päätimme muutama vuosi sitten, että alamme johdattaa Lexuksen brändiä intohimoisempaan ja erottuvampaan suuntaan, toteaa konsernin pääjohtaja Akio Toyoda.

Jos uusi LC on erottuva muotoilullisesti niin sitä se on myös tekniikkansa osalta. Valtavirran vastaisesti pellin alta löytyy muun muassa RC F -mallista tuttu 5,0-litrainen vapaasti hengittävä V8. Tehoa moottori tuottaa 473 hevosvoimaa ja vääntöä on tarjolla 527 newtonmetriä. Voima välitetään ensimmäistä kertaa henkilöautomaailmassa nähtävällä 10-portaisella automaattivaihteistolla takarenkaille. Vaihteiston vaihtonopeuden kerrotaan vastaavan kaksoiskytkimien aikoja. 60 mailin nopeus (96 km/h) saavutetaan valmistajan ilmoittaman mukaan alle 4,5 sekunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat