Lewis Hamiltonin lörpöttely käynnisti epäilyt sääntörikkomuksesta – Mercedeksen selitys kelpasi FIA:lle

Kansainvälinen autoliitto FIA selvitti perjantaina, syyllistyikö formula ykkösten MM-sarjaa hallitseva Mercedes-talli sääntörikkomukseen kesätauolla. 

MAINOS

F1 palaa kesätauolta!

Belgian GP suorana 30.8.-1.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

F1-sarja palaa Belgian GP:ssä kuukauden mittaiselta tauolta. Tuon loman aikana on kahden viikon yhtämittainen jakso, jolloin kaikilta tallin työntekijöiltä on kielletty kaikenlainen työnteko suunnitteluun, kehittelyyn ja tuotantoon liittyen. 

Mercedeksen mestarikuski Lewis Hamilton oli paljastanut keskustellessaan median kanssa Spassa, että hän oli ollut yhteydessä tallin kanssa kesätauon aikana. 

– Kävimme tiimin kanssa hieman keskustelua, jota meillä ei yleensä ole kesätauolla. Pohdimme vain sitä, mitä voisimme tehdä paremmin, Hamilton kommentoi avoimesti Telegraphin mukaan

– Oli kyse sitten viestinnästä, kokoukseen saapumisesta minuuttia aiemmin tai mistä tahansa. Tarkastelemme kaikkia osa-alueita, brittitähti jatkoi. 

FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi kuuli Hamiltonin puheista, mutta epäilykset eivät johtaneet tarkempiin tutkimuksiin, sillä lajijärjestö hyväksyi Mercedeksen selityksen. Tallin mukaan Hamiltonin mainitsemat keskustelut käytiin heti Unkarin GP:tä seuranneella viikolla, ei kahden viikon täysloman aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat