Lewis Hamiltonilta surkein suoritus neljään vuoteen: "Se oli katastrofi"

Mercedes-tähti Lewis Hamiltonin aika-ajo Monacossa oli karmaiseva pettymys. Brittikuski myönsi rehdisti, ettei Charles Leclercin kolarilla ollut hänen suoritukseensa mitään vaikutusta.

Lewis Hamilton on totuttu viime vuosina näkemään vähintään kolmen parhaan joukossa aika-ajojen tulosliuskalla. Tällä kertaa brittimestarilla meni kuitenkin pahasti penkin alle, kun hän jäi seitsemänneksi.

Ilman teknisiä ongelmia Hamilton on viimeksi ollut näin heikko aika-ajoissa vuonna 2017 Brasilian GP:ssä, jolloin hänen aika-ajonsa pysähtyi törmäykseen seinän kanssa.

Hamiltonilta kysyttiin hollantilaisen Ziggo Sportin haastattelussa aika-ajojen jälkeen, kuinka paljon hänen sijoitukseensa vaikutti se, että viimeinen osio jouduttiin keskeyttämään Charles Leclercin kolarin vuoksi.

– Ei, se oli katastrofi minulta. Olin joka tapauksessa ajamassa sisään (varikolle), Hamilton kertoi.

Hamilton ei löytänyt juuri optimismia sunnuntain osakilpailuun.

– Siitä tulee pitkä, pitkä päivä. Ei luultavasti kaikkein jännittävin kisa, mutta toivon, että voisin päästä nousemaan hieman ylöspäin tuloslistalla.

Autosportille Hamilton kertoi kärsivänsä autonsa pito-ongelmista.

– Joten niin, vaikeaa on. Selvästikin Valtteri sai siitä jotain irti. Mutta meillä todellakin oli ongelmia tänään.

Valtteri Bottas oli aika-ajojen kolmas, joten suomalaisella on nyt kultainen sauma kiriä piste-eroa tallikaveriinsa pienemmäksi.

Kilpa-ajo perinteisessä mielessä on Monacon katuradalla tunnetusti äärimmäisen vaikeaa, joten Hamilton hautasi välittömästi haaveet kilpailun voitosta.

– Ohittaminen on lähes mahdotonta, Hamilton pelkisti.

Lue myös:

    Uusimmat