Lewis Hamiltonille oli käydä köpelösti: "Kierroksesta oli kiinni"

Mercedes-pomo Toto Wolff paljasti, että Lewis Hamilton oli vähällä keskeyttää Brasiliassa tekniseen vikaan. Keskeytys oli yhdestä kierroksesta kiinni.

Hamilton ajoi kisassa kuitenkin voittoon ja Mercedes sai juhlia tuplamestaruutta.

– Meillä oli kamala kisa, joka päättyi täydelliseen tulokseen Lewisin voitettua kisan ja tiimimme varmistettua valmistajien mestaruuden, kommentoi Wolff.

Wolff sai kisan aikana huolestuttavia viestejä.

– Voin kertoa, että kisan keskivaiheilla saimme viestin, että voimayksikkövika olisi Lewisin autossa väistämätön. Kisa oli painajaista, kunnes ruutulippu tuli vastaan, Wolff paljasti.


Keskeytykseen ehdittiin jo varautua.

– Mitä pystyin kuulemaan, koska minulla on kymmenen kanavaa avoinna, niin yhdellä keskustelukanavalla kerrottiin ”Lewis Hamiltonin voimayksikköongelma väistämätön, se hajoaisi seuraavalla kierroksella”. Kysyin, että ”anteeksi mitä?”. Ja he sanoivat, että ”meillä on massiivinen ongelma voimayksikössä, ja että se hajoaisi seuraavalla kierroksella”, Wolff kertoi.

Lämpötiloja saatiin laskettua ja moottori kestikin kisan loppuun.

– Se ei hajonnut seuraavalla kierroksella. He sanoivat, että pakosarjajärjestelmä hajoaisi, koska se oli ylikuumenemassa. Sitä saatiin korjattua lämpötilan laskettua alle tuhanteen, mutta se oli silti liian suuri. Sitten hän kesti yhden kierroksen. Mutta kauheaa oli, Wolff totesi.

Hamiltonilla riitti kisassa tuuria. Max Verstappen menetti kisan johtopaikkansa, kun Esteban Ocon kolaroi hänet radalta. Verstappen pystyi jatkamaan, mutta ei saanut enää Hamiltonia kiinni joutuen tyytymään kakkospaikkaan.


Lue myös:

    Uusimmat