Lewis Hamilton ja Max Verstappen ruotivat F1-kisan kohutilannetta, outo tapahtumasarja jakoi mielipiteet – "Se oli hämmentävää"

Lewis Hamilton ja Max Verstappen osuivat yhteen Saudi-Arabian osakilpailun ratkaisuhetkillä. Erikoinen tapahtumasarja kummastutti molempia tähtikuljettajia kilpailun jälkeen.

Saudi-Arabian osakilpailu oli täynnä tapahtumia ja dramaattisia käänteitä. Maailmanmestaruudesta tiivisti taistelevien Hamiltonin ja Verstappeninkin välillä nähtiin useita jännittäviä tilanteita.

Kisan oudoin hetki nähtiin noin 12 kierrosta ennen maalia. Edellisellä kierroksella Hamiltonin ulos radalta ajattanut Verstappen sai tallilta käskyn päästää Hamiltonin edelleen. Verstappen teki työtä käskettyä ja hidasti selvästi vauhtiaan suoralla.

Hamilton ei kuitenkaan lähtenyt ohittamaan Verstappenia, joten hollantilainen hidasti vauhtia entisestään, kunnes Hamilton ajoi Red Bullin perään. Kumpikaan kuljettaja ei osannut täysin selittää, mitä oudossa tilanteessa oikein tapahtui.

– Minä hidastin ja halusin päästää hänet ohitseni. Olin oikealla, mutta hän ei halunnut ohittaa ja sitten osuimme. En oikein ymmärrä, mitä siinä oikein tapahtui, Verstappen hämmästeli kisan jälkeisessä haastattelussa.

Hamiltonkin ihmetteli outoa selkkausta.

– En oikein ymmärtänyt, miksi hän löi yhtäkkiä jarrut pohjaan melko voimakkaasti, ja sitten ajoin häneen peräänsä. Sitten hän jatkoi matkaansa. Sain viestin jälkeen päin, että hän oli päästämässä minut ohi. Se oli hämmentävää, Hamilton kertasi.

Verstappen sai tuomaristolta lopulta viiden sekunnin aikarangaistuksen, koska ei jättänyt Hamiltonille tilaa tämän hakiessa ohitusta Red Bull -tähdestä. Verstappen antoi ymmärtää, ettei tuomariston tekemät päätökset olleet täysin mieluisia.

– Kisa oli aika tapahtumarikas ja siinä tapahtui paljon asioita, joista en ole täysin samaa mieltä. Annoin sentään kaikkeni radalla. Kaikesta huolimatta silti kakkonen, Verstappen ruoti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja