Lentoyhtiöltä tiukka linjaus: Veloittaa työntekijöiltään 200 dollaria, jos he eivät ota rokotetta – myöskään sairaskorvauksia ei tipu

Koronapassilla houkutellaan rokotukseen ympäri Eurooppaa 2:10
Video: Koronapassilla houkutellaan rokotukseen ympäri Eurooppaa

Amerikkalainen lentoyhtiö Delta ottaa käyttöön tiukat vaatimukset koronarokotuksista työntekijöillään, kertoo BBC.

Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin lentoyhtiö Delta aikoo velottaa työntekijöiltä 200 dollaria kuukausittain, jos he eivät ota rokotetta koronavirusta vastaan.

Lisäksi yhtiö maksaa koronaan sairastuneelle työntekijälle sairaskorvauksia ainoastaan, jos hänellä on kaksi rokoteannosta.

Yhtiön uudet linjaukset tulevat voimaan marraskuuta osana yhtiön työntekijöille tarjoamaa terveysvakuutusta. Ne siis koskevat suurinta osaa yhtiön 75 000 työntekijästä.

Yhtiön edustajan mukaan yhden työntekijän joutuminen sairaalaan koronan vuoksi maksaa yhtiölle 50 000 dollaria, ja se on yhtiölle kestämätöntä.

– Tämä lisäveloitus on välttämätön, kun ottaa huomioon kuinka suuren taloudellisen riskin rokotteesta kieltäytyminen aiheuttaa yhtiölle, yhtiön johtaja Ed Bastia sanoo.

Bastian mukaan kaikilta viimeisten viikkojen aikana sairaalahoitoon joutuneilta työntekijöiltä on puuttunut yksi tai molemmat rokoteannokset.

Yhdysvalloissa useat suuryhtiöt ovat asettaneet vaatimuksia rokotuksista. Esimerkiksi Microsoft, Google ja United Airlines vaativat työntekijöiltään rokotetta.

Sijoitusyhtiö Vanguard puolestaan tarjoaa 1000 dollarin bonusta rokotetuille työntekijöille.  

Lue myös:

    Uusimmat