Mainos

Lentäjäpulaa paikataan lisäkoulutuksella

Valtion rahoittamaa ammattilentäjien koulutusta aiotaan lisätä. Koulutus esitetään keskitettäväksi yhteen oppilaitokseen, joka kouluttaisi lentäjiä eri lentoyhtiöille.

Ammattilentäjien peruskoulutusta pohtinut liikenneministeriön työryhmä on luovuttanut mietintönsä liikenneministeri Olli-Pekka Heinoselle. Työryhmä kaavailee, että lentäjän tutkinnon suorittaisi vuodessa noin 75 opiskelijaa. Oppilaitos perustettaisiin Porissa toimivan Finnairin ilmailuopiston pohjalle. Samalla opiston toimintaa laajennettaisiin.

Koulutus halutaan irrottaa lentoyhtiöistä, koska lentotoiminnan kilpailu on lisääntynyt ja kansainvälistynyt. Työryhmän mielestä lentäjäkoulutuksen pitää tuottaa lentäjiä kaikille yhtiöille, jotka toimivat Suomessa ja Suomen ulkomaanreiteillä.

Työryhmän näkemyksen mukaan uuden oppilaitoksen, lentoyhtiöiden, puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen tulisi tehdä yhteistyötä koulutettavien lentäjien määrän säätelyssä ja koulutuksessa. Ammattilentäjiksi pyrkiville järjestettäisiin yhteinen hakumenettely ja testaus.

Mietinnössä esitetään, että puolustusvoimien olisi lisättävä lentäjäkoulutustaan. Työryhmä ennustaa, että vastakin viisi sotilaslentäjää vuodessa siirtyy liikennelentäjiksi. Työryhmän näkemyksen mukaan yhteiskunnan ylläpitämä lentäjäkoulutus vähentäisi tarvetta palkata sotilaslentäjiä kaupallisiin lentoyhtiöihin. Näin parannettaisiin puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen toimintakykyä.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.