Lentäjä kuoli taitolentonäytöksessä Kouvolassa

Tämä tiedetään nyt onnettomuudesta taitolentonäytöksessä – lentäjä kuollut Kouvolassa 1:09
Tämä tiedetään nyt onnettomuudesta taitolentonäytöksessä – lentäjä kuollut Kouvolassa

Lentäjä on kuollut taitolentonäytöksessä sattuneessa lento-onnettomuudessa Kouvolassa Kymenlaaksossa. Asiasta tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Onnettomuus tapahtui Selänpään lentokentän alueella tänään sunnuntaina noin kello 14. Kuollut lentäjä oli toinen tapahtumassa esiintyneistä eturivin suomalaisista taitolentäjistä.

Kouvolan Selänpään lentokentällä järjestettiin sunnuntaina yleisölle avoin ilmailupäivä. Tapahtumasta vastasi Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistys.

Taitolentokonetta lentänyt ihminen menehtyi polisin mukaan, kun kone putosi Selänpään lentokentän alueella olevaan metsikköön. Onnettomuudessa ei sattunut poliisin mukaan muita henkilövahinkoja.

Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toiminut Risto Jokinen yhdistyksestä vahvistaa STT:lle, että onnettomuus sattui heidän tapahtumassaan.

Hän ei halunnut toistaiseksi kommentoida kuolleen lentäjän henkilöllisyyttä mutta vahvisti, että kyseessä on toinen tapahtumassa esiintyneistä kahdesta taitolentäjästä.

Tapahtuman esitteen mukaan Selänpäässä esiintyi sunnuntaina "kaksi Suomen eturivin taitolentäjää", Sten Stockmann ja Harri Kanto.

Jokisen mukaan onnettomuudessa pudonnut kone oli Extra-mallin taitolentokone. Koneen tarkkaa mallia hän ei osannut sanoa.

Jokinen arvioi, että Selänpään ilmailutapahtumassa kävi sunnuntaina satoja ihmisiä. Tapahtuma alkoi aamukymmeneltä, ja sen oli määrä kestää kello kolmeen iltapäivällä. Poliisin mukaan onnettomuudesta ei aiheutunut välitöntä vaaraa yleisölle.

Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistyksen tapahtumissa ei ole Jokisen mukaan aiemmin sattunut vastaavia vakavia onnettomuuksia.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos kertoo aloittaneensa lento-onnettomuuden tutkinnan. Poliisi sanoo tiedottavansa tutkinnan etenemisestä seuraavan kerran aikaisintaan maanantaina.

Olitko paikalla? Kaipaamme havaintoja paikan päältä. Lähetä viesti, kuva ja/tai video Whatsapp-sovelluksella numeroon 040 578 5504.

 

Lue myös:

    Uusimmat