Mainos

Lennä kuin lintu - simulaattori näyttää maailman linnun silmin

Moni on joskus haaveillut pystyvänsä lentämään kuin lintu. Nyt sekin on mahdollista. Sveitsiläiset tiedemiehet ovat kehittäneet lintusimulaattorin.

Simulaattorin avulla pääsee kokemaan, miltä näyttää lento New Yorkin yllä isohaarahaukan silmin nähtynä. Lintusimulaattorin avulla tuotettu lentokokemus tuntuu sitä kokeilleiden mielestä aidolta.

- Voit ohjata lintua ja päättää, kuinka nopeasti se lentää. Aivan kuin lentäisi itse, kiittelee Max Stippich.

- Tuntuu kuin syöksyisi alas, kun nojautuu eteenpäin. Todella tuntuu kuin putoaisi. Todella hieno kokemus, kiittelee Louise Freitag.

"Lentämisen tunne on fyysisesti aito"

Lokakuussa laitetta pääsi kokeilemaan Saksan Karlsruhessa Maailman pelit -näyttelyssä.

Lintusimulaattorissa siivet liikkuvat ja niiden avulla voi säädellä lentokorkeutta ja kääntyä. Tuuletin huolehtii ilmavirrasta ja kuulokkeista välittyy aito äänimaailma. Kolmiulotteinen kaupunkimalli antaa mahdollisuuden lentää jopa rakennusten välissä. Lähemmäksi aitoa lentokokemusta on vaikea päästä.

- Aivot eivät osaa päättää, onko lentäminen todellista vai ei. Korkeuden ja liikkeen tunne on fyysisesti niin aito, ihmettelee Maailman pelit -näyttelyn kuraattori Stephan Schwingeler.

Simulaattori on sveitsiläisten tiedemiesten kehittämä ja nyt se kiertää ympäri maailmaa lentohaluisten kokeiltavana.

- Virtuaalinen todellisuus on valtava trendi ja se antaa paljon mahdollisuuksia sekä viihdeteollisuudelle että muille aloille, arvioi Schwingeler.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.